USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бюджет Горохівщини втрачає через недобросовісних орендарів землі

9 Липня 2015 16:38
Прокуратура Горохівського району скерувала до Господарського суду Волинської області 3 позовних заяви в інтересах держави до суб’єктів господарювання району з вимогою внести зміни до договорів оренди землі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

За результатами аналізу інформації про стан використання землі на території Горохівського району прокурори з`ясували, що попри внесені 1 квітня 2014 року Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» зміни до Податкового кодексу України, якими значно збільшено мінімальний розмір орендної плати за землю, ці суб’єкти господарювання досі не уклали додаткових угод до чинних договорів оренди землі задля збільшення розміру платежу й сплачують орендну плату у фіксованій ставці в розмірі 100 гривень за 1 гектар, що призводить до ненадходження коштів до бюджету.

Тепер, згідно вимог Податкового кодексу України, розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди й річна сума платежу не може бути меншою 3 відсотків від нормативної грошової оцінки землі.

Відтак, за оренду трьох єдиних масивів з невитребуваних часток (паїв), загальною площею 59,35 га, що знаходяться на території Жабченської сільської ради, орендарі мали би платити не 5 935 гривень, а майже 85 тисяч гривень на рік.

Усі позови прокуратури району нині судом задоволені у повному обсязі. Договори оренди приведено у відповідність із вимогами закону, сплата ж орендарями належної орендної плати суттєво вплине на наповнення бюджету Горохівського району, 25 % від усіх надходжень до якого станом на 1 липня 2015 року становить саме сплата фізичними та юридичними особами земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus