USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Черговий проект підземного переходу в центрі Луцька

18 Серпня 2014 16:20
4 виходи, два ліфти і майже 5 тисяч квадратних метрів. У Луцьку представили проект побудови підземного переходу в центрі міста і розглянули проектно-детальне планування (ПДП) об’єкту.

Проект представили під час засідання архітектурно-містобудівної ради з питань реконструкції Театрального майдану сьогодні, 18 серпня.

Зі слів головного архітектора міста Леоніда Герасимюка у центрі Луцька є три об’єкти забудови, які потребують обговорення. Це – реконструкція Свято-Троїцького собору, будівництво підземного переходу з торговим центром та реконструкція громадської вбиральні. Все це має розглядатися в комплексі, зауважує він.

Проект підземного переходу представив його автор Володимир Затіраха. Він розташовуватиметься на перехресті проспект Волі-вулиця Винниченка-вулиця Словацького.

З його слів, площа підземного переходу – 4,8 тисячі квадратних метрів. З них лише 2 тисячі буде віддані під торговий комплекс. Там буде 4 виходи – два з боків вулиці Винниченка (до ЦУМу та до готелю Україна»), один – до вулиці Паркової, і один до драмтеатру. Там же обіцяють два вантажо-пасажирських ліфтів. Для неповносправних обіцяють перильні

підйомники. Для обслуговування цієї будови планують встановити модернізовану трансформаторну підстанцію біля готелю «Україна».

Проблему з парковками, каже розробник, можна вирішити за рахунок ділянок навпроти палацу культури міста і суду. Однак, чи цього буде достатньо – невідомо.

Неясно також, що буде з фонтаном в центрі міста. А відому міську вбиральню, нагадаємо, планують перетворити на вбиральню з кафе.

Ця ідея не надто зімпонувала учасникам ради. Тому як альтернативу запропонували організувати міську громадську вбиральню в переході.

Головний художник міста Ярослав Матвіїв додав, що один з попередніх проектів, який розглядали в міській раді був з підземним паркінгом. А цей проект не вирішує проблеми з транспортом.

Представником замовника під час засідання виступив

депутат міськради Сергій Волик. Відзначив, що підземну парковку через дорожнечу вирішили не робити. Тим більше, каже він,цей торговий центр буде здебільшого для звичайних пішоходів. Тобто, там продаватимуться товари здебільшого широкого вжитку, за якими не треба буда спеціально їхати до центру. Не заперечує він і можливість перенесення туди квіткового ринку.

Зауважимо, про будівництво підземного переходу в міській раді говорять вже не перший рік. Архітектори міста забракували майже десяток проектів. Та про будівництво підземного переходу досі в місті не домовилися.

Проект вирішиили доопрацювати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
П О П І Л Показати IP 18 Серпня 2014 17:37
Дуже слушно! І головне своєчасно?!!! Тільки зарезервуйте ще там колумбарій для антигероїв!
дідо Показати IP 18 Серпня 2014 18:25
Світлофор з Винниченка та перенос зупинок вирішить всі проблеми біля цуму.Підземний перехід для бариг ,які понаставляють будок без туалетів.
Всезнайко Показати IP 18 Серпня 2014 18:30
Так, зараз розриють, і декілька років будемо болото місити в центрі міста... Хай краще біля Порт Сіті побудують.
Волиняка Показати IP 18 Серпня 2014 18:53
В Рівному близько семи підземних переходів і підземний торговий центр. А для Луцька як для населеного пункту більше сільського типу ці переходи може й не потрібні. Ще може в Колках підземні переходи побудуємо...
ВАСЯ Показати IP 18 Серпня 2014 20:35
А ЦЕ ІДЕЯ.........
Маркс Показати IP 18 Серпня 2014 21:42
Згоден.Нав!що в це м!сто вкладати кошти з такими безглуздими арх!текторами .У нас в Р!вному е багато Погоджених проект!в т!льки кошти давайте.Будьласка дайте номер телефону ф!рми яка хоче будувати.
Корінний лучанин Показати IP 18 Серпня 2014 21:50
А де ж будуть потім ВІЧЕ, МАЙДАНИ організовувати? Порошенко був на Театральному майдані, Напевно меморіальну дошку причепить нова-стара влада: ТУТ БУВ ТА ВИСТУПАВ ПОРОШЕНКО П.О. у травні 2014р. Можливо ще буде МАЙДАН проти перебудови Театрального майдану.
до всіх Показати IP 18 Серпня 2014 22:17
"попіл", "дідо", "всезнайко", "волиняка" (ну "вася" не зрозуміло) - а скільки берете за такі відгукі? куди не зайди скрізь ви - і все погано! Підземний перехід в центрі вже давно потрібен. В першу чергу для безпеки пішоходів та прискорення дорожнього руху біля цуму. В якому вигляді його прийняти - це вже інше питання. Як на мене - там будуть доречні і торгові заклади, і паркінг, і вбиральні. А для всяких там "дідо" і "попіл" хватить і туалеут типу "сортир" в сторону Гараджі. Звідтіля їм і до іншого громадського закладу не далеко буде.
Корінний лучанин до до всіх Показати IP 18 Серпня 2014 22:58
Ти лише один такий "розумний" аж страшно. Підземний перехід можливо і потрібен, а торговий центр на ФІГ не потрібен біля СОБОРУ! СОБОРУ уже 250 років, а тут таке гавно поруч нього хочуть споруджувати. Розум треба мати, перш за все і клепку в голові. Архітектори Хре...ві! Центр Києва у що перетворили подібні "архітектори"? Тепер локті кусають.
до всіх до Корінний лучанин Показати IP 18 Серпня 2014 23:20
а до чого тут Собор до ПІДЗЕМНОГО переходу? Поруч Собору нічого не зміниться, тому що ключовим в даному випадку є слово - підземний. Ти не корінний лучанин, а корінний хуторянин. Їдь на хутор, втопи авто, виключай ТВ, електроенегрію, газ - і буде тобі добре.
Корінний лучанин до до всіх Показати IP 19 Серпня 2014 07:12
Ти справді такий заторможений, чи тільки вдаєш? Реконструкція майдану буде проводитись в комплексі, а не тільки на "кючовий" перехід. Якби ти був в курсі хоч трохи то чепухи не молов би. Читай попередні публікації на цю тему на сайті ВН, отоді будеш знати що чого, а так вискочив як Омелько з конопель і пишеш казна що!
до всіх до Корінний лучанин Показати IP 20 Серпня 2014 22:48
В статті чітко написано - триває розгляд проектів (навмисно для тебе пояснюю - термін "проектів" передбачає, що він не один) відповідною комісією. Після погодження якогось проекту комісією він буде розглядатись міською радою. То про який "комплекс" ти говориш, якщо ще навіть комісія рішення не прийняла? Видихай, І порада, не вір всьому, що пишуть в інеті (в т.ч. і на ВН), дума, що читаєш.
Світло сонця Показати IP 19 Серпня 2014 10:17
ліпше зробити підземну дорогу для автомобілів..а дорогу віддати пішоходам. Чому люди мають спускатись під землю?
жовчнийлучанин Показати IP 19 Серпня 2014 12:17
давайте ще раз перестелимо бруківку і зробимо з фонтану ковроліновий майданчик. нащо нам ті котловани в центрі міста? нащо той торговий центр? це ж не дай Боже хтось на тому копійку заробить і створить інфраструктуру.... нащо нам робити з Пуцька нормальне місто??, хай собі буде село без центру!!!! Я хочу, щоб все було по-старому, .......або дайте мені грошей і я заткнусь.
до всіх до жовчнийлучанин Показати IP 20 Серпня 2014 22:39
повністю підтримую. да, потрібно буде перетерпіти деякі незручності, але ж місто розвивається, через ті пішоходні переходи та світлофори вдень через центр не проїхати, а так і людям зручно і деяке розвантаження вулиць перед цумом. Але для декого аби поганити, все е так і все не добре.
123 Показати IP 19 Серпня 2014 17:25
Прізвище архітектора - Затіраха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus