USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Чи зможуть залишитися переселенці на Волині, якщо не захочуть повертатися

11 Листопада 2014 12:13
Вимушеним переселенцям планують компенсувати гроші за втрачене майно, аби вони могли облаштуватися на новому місці, або в своїх рідних населених пунктах після повернення додому.

Про це повідомила Міністр соцполітики Людмила Денисова під час прес-конференції для регіональних ЗМІ, яка відбулася в Києві 10 листопада.

Міністра запитали, чи розглядається можливість будівництва соціального житла в регіонах, куди переїхали люди з Криму та із зони АТО, якщо вони не захочуть повертатися в місця попереднього проживання після звільнення цих територій. Адже, кажуть журналісти, багато з переселенців не хочуть повертатися назад, а бажають осісти в тих краях, куди переїхали.

Людмила Денісова повідомила, що нині в Україні розглядається проект рішення про компенсацію втраченого майна переселенцям, якщо вони доведуть свої втрати. Що робитимуть переселенці з цими коштами – їхня справа: чи будуватимуть, чи купуватимуть житло.

«Вже підготовлений проект, і я сподіваюся, буде прийняте рішення про компенсацію втраченого майна, якщо вони (переселенці- ред.) дійсно його втратили. За ці кошти вони безумовно зможуть щось побудувати. Або щось придбати, щоб жити в іншому місці, або повернутися туди, де було зруйновано, якщо вони цього захочуть. Думаю, що Україну підтримають на донорській конференції. Адже державі складно казати про те, що ми будемо будувати нове житло. Але ми це робитимемо, і за власний рахунок, і за донорську допомогу», - резюмувала міністр.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що згідно з офіційними даними, на Волинь щодня приїжджає більше десятка вимушених переселенців. Втім, багато є таких, які відмовляються реєструватися. За станом на початок жовтня на Волині було зареєстровано 215 вимушених переселенців з Криму, а з Донецької й Луганської областей приїхали в область близько 1300 осіб. Втім, ця цифра - не стабільна, адже майже щодня їх кількість збільшується на 10-20 людей. А в Луцьку за станом на 1 жовтня є 595 вимушених переселенців, з яких 202 особи - віком до 18 років.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРЕБУВАННЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ У ГОТЕЛЯХ КОМПЕНСУЄ ДЕРЖАВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 12:30
Откуда деньги, Людмила?
123 до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 13:00
Западу рученьки протянем.Может и позолотят.Только с трудом верится.Страна на пороге большого шухера,и друзья -западенцы это прекрасно понимают.
Анонім до 123 Показати IP 11 Листопада 2014 14:04
За набирання нових кредитів. нашим чиновникам треба руки повідбивати. Нехай зі свого кармана порох чи сєня платить, якщо такий гуманіст.
Дід Панас до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 13:21
Надрукують ще, то ж не в доларах давати будуть. А гривню зупиняє тільки спроможність принтуючого станка
Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 13:24
Хай їдуть звідки приїхали. Там наробили біди, то ще тут будуть воду каламутити. Нормальних людей там, на жаль,одиниці.
123 до Анонім Показати IP 11 Листопада 2014 13:37
Підтримую на всі 100%!!!!!!!
Правда Показати IP 11 Листопада 2014 13:35
Їхні чоловіки та брати вбивають наших хлопців, а переселенці нахально сміються нам в лице і навіть не намагаються вивчити державну мову.
Анонім до Правда Показати IP 11 Листопада 2014 14:22
Вивчити мову? Вони до родичів приїжджають на Волинь від війни і, кажуть, що " не лезте к нам в Донбас","ви бандеровцы"... Приїхала одна переселенка з сином до матері-вчительки. Внук заявив, що батько там бандерівців переб є, а потім сюди прийде. Бабця мовчить, бо ж дитина.
Анонім до Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 04:41
Правду внучок говорит.Сидите дома и свою землю стерегите.
Міщанка Показати IP 30 Березня 2022 08:09
Область завжди була економічно відсталості, якби не польський підробіток,невідомо куди б волинян їздили по копійку..а що буде з переселенцями ні житла ні роботи?
Міщанка Показати IP 30 Березня 2022 08:13
Анонім засланий казачок вчора в однокласниками такі самі тексти писали росіяни перепосчували,можна його вичислити? Повідомлення для модератооа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus