USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Мистецький»: у Луцьку запрацював новий простір для переселенців

28 Лютого 2024 19:46
Сьогодні у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки відбулося офіційне відкриття громадського та соціокультурного простору під назвою «Мистецький». Його створили завдяки грантовій програмі ГО «Крим_ SOS», яка реалізує програми підтримки ініціатив переселенців, а також тісній співпраці представників громадських організацій та працівників закладів культури області.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

Як розповіла т.в.о. директора Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Граніч, створення такого місця зумовлено викликами сьогодення. Адже з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну на Волині зросла кількість внутрішньо переміщених осіб.

«Простір з’явився за результатом серії подій та зустрічей внутрішньо переміщених осіб. Саме вони визначили потребу створення громадського простору для дозвілля, навчання, роботи, організації заходів, пов’язаних з інформуванням щодо права соціального захисту, безпеки, працевлаштування, започаткування бізнесу, інтеграції та психологічної підтримки внутрішньо переміщених осіб, – зазначила Наталія Граніч. – Також ми передбачаємо, що простір буде працювати для реалізації проєктів внутрішньо переміщених осіб, громадських організацій, навчальних закладів тощо».
Читати ще: У місті на Волині облаштували інтеграційний простір для переселенців

Натомість очільниця мистецького об’єднання «Стендаль» Елла Яцута розповіла, що простір вже кілька місяців працював у тестовому режимі, аби врахувати потреби різних цільових груп. Крім того, вже в процесі доєдналося чимало хороших людей, серед яких – Аліса Корнієнко, яка створила дизайн простору, Неля Жиговець, яка зробила напис «Мистецький», Кирило Ткачов, який розробив логотип простору та інші.

«Навколо хорошої ідеї об’єднуються хороші люди. Я щиро вірю в те, що далі цей простір буде функціонувати таким чином, аби ще більше хороших та активних людей об’єднувалися навколо нього», – зазначила Елла Яцута.

Також до реалізації проєкту долучилася ініціативна група «Бібліотекарі», членом якої є Марина Кравцова – двічі переміщена особа з Луганщини.

«Цей простір ми планували для загальних заходів, аби інтегрувати ВПО у життя Луцької громади. Але зараз тут проходять різноманітні заходи для різних вікових груп, – розповідає пані Марина. – Дуже хочеться тут познайомити своїх земляків зі спадщиною Волині: її колоритом, живописом, природою, піснями, літературою та традиціями».
Читати ще: У центрі Луцька відкрився безоплатний Простір для дітей

Привітати з відкриттям простору «Мистецький» завітав директор дапартаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Хвіщук.

«Відкриття потужного мистецького простору – це знакова подія на території нашої області. Це дійсно новий, соціокультурний простір, який дає можливість розвиватися і втілювати різноманітні ідеї на благо не тільки Луцької громади, але й загалом Волині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus