USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фірма нардепа-олігарха усе ж буде сплачувати за оренду землі у Луцьку

19 Березня 2015 19:00
Зусилля луцьких депутатів не були марними. Фірма народного депутата, яка декілька років затягувала з оформленням договорів оренди на майже 10 гектарів міської землі, врешті вирішила узаконити землекористування і не обкрадати міський бюджет.

Про це стало відомо під час засідання земельної комісії міськради 18 березня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що наприкінці 2013 року в сесійній залі міської ради заговорили про створення спеціальної комісії, яка б займалася недобросовісними орендарями. Останні, віднайшовши «дірку» в законодавстві, могли свідомо затягувати процедуру оформлення документів на оренду землі. Паперова тяганина, у такому випадку, може тривати роками. А, отже, роками можна не оплачувати оренду.

З-поміж таких «поінформованих» підприємств є ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП», яке входить до відомої групи «Континіум», що підконтрольна народному депутату Верховної Ради України Ігорю Єремеєву.

Депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук написав депутатське звернення на ім'я міського голови з цього приводу. З’ясувалося, що 25 квітня 2012 року Луцька міська рада ухвалила рішення №23/56, яким надала згаданому підприємству декілька земельних ділянок на вулиці Єршова: згідно з документами 9,7230 гектара за адресою Єршова, 1 та 4, а також 7,118 гектара за адресою Єршова, 2. Землю надали для обслуговування нафтобази та залізничної колії.

Однак договорів оренди з міськрадою досі немає. Підприємства нафтового магната, який уже не вперше отримав мандат народного депутата від волинян, ось уже декілька років користується луцькою землею за безцінь. І досі цими фірмами ніхто не займався, наче й не вони орендують солідні ділянки в обласному центрі. Поки Луцька міська рада переписується з Державною інспекцією сільського господарства та прокуратурою – земельні ділянки спокійно використовуються для обслуговування нафтобази та залізничної колії.

Згідно з інформацією, наданою ГУ Міндоходів у Волинській області, орендну плату за ці ділянки виплачує СП «Західна нафтова група» (енна фірма з групи «Континіум» - ред.). Згадане підприємство платить місту всього 1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки замість законних 3%. Таким чином, поки ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» зволікає з оформленням правовстановлюючих документів на земельні ділянки, місто втрачає значні кошти.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ФІРМА ЄРЕМЕЄВА НЕ СПЛАЧУЄ ОРЕНДУ В ЛУЦЬКИЙ БЮДЖЕТ. МІСЬКУ ВЛАДУ ВЛАШТОВУЄ?

Переписка міської ради з підприємством триває роками. Вже й порушена кримінальна справа щодо посадовців Луцької міської ради. А ТзОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» не реагує на жодний з листів міськради.

Власне, цю тему піднімали члени депутатської групи «Новий Луцьк» неодноразово. Адже зважаючи на нинішню ситуацію з наповненням місцевого бюджету, з економічною кризою в країні, питання додаткових надходжень до казни стоїть надзвичайно гостро.

Напередодні звіту Луцького міського голови перед депутатами, під час однієї з комісій міськради, Ігор Поліщук запитав Миколу Романюка про цю ділянку. Мовляв, як це, що вже третій рік підприємство нардепа орендує в міста за безцінь майже 10 гектарів землі. Очільник міста тоді вдав, що начебто вперше про це чує і здивовано запитав, де в місті є така велика територія, яку орендують і не платять за це гроші.

«У нас діють юристи, ми звертаємося в прокуратуру, жодна земельна ділянка не лишилася поза увагою міської ради», - запевнив мер.

Утім, уже на чергове засідання сесії депутатам пропонується розглянути проект рішення Про надання ТОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) на вулиці Єршова, 1 (загальною площею 9,7230 га), який в проекті порядку денного стоїть під номером 82.

Це питання розглядали під час земельної комісії вчора, 18 березня. На розгляд комісії, проект рішення представив начальник управління земресурсів міськради Сергій Шабала. На уточнююче питання Ігоря Поліщука, для чого готується технічна документація згаданим підприємством - для викупу земельної ділянки, чи оформлення договору оренди - чиновник відповів, що ТОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» хоче оформити договір оренди землі.

З’ясувалося, що підприємство народного депутата врешті розпочало оформляти всі необхідні папери. Відтак, зусилля луцьких депутатів, членів депутатської групи «Новий Луцьк», які не раз акцентували увагу на тому, що «обрані» особи дозволяють собі обкрадати міський бюджет, не були марними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
опа Показати IP 19 Березня 2015 19:12
Як проплатять, тоді зусилля не будуть марними. А поки що, це журавель в небі.
правдива Показати IP 19 Березня 2015 19:15
А ще один олігарх з Волині такий-собі Лазорко, звільнений з посади голови "Укртранснафти", але звільняти кабінет відмовився і звільнити приміщення приїхав спецпідрозділ СБУ "Альфа"! О як за "теплі" місця тримаються!:) А причиною звільнення став апетити "голови", якому здалось мало 2,5 млн.грн. у день за зберегання державної нафти і він вирішив у 2 рази підняти ціну! От так от... Чому людям правду про ВСІХ не розповідають?!
про всіх? Показати IP 19 Березня 2015 19:34
Про всіх журналістам сайтуВолин. новини(це сайтПалиці) не сказано розповідати,а от про Єремєєва(давнього опонента Палиці)-регулярно раз на тиждень публікують якісь компромати. P.S. сьогодніЛіні Костенко виповнюється85 років! хоча б маленьку замітку розмістили про цю легенду нашойі літератури!та де там-у нас крайіну олігархи тримають,а не такі Великі,як вона...про розбірки цікавіше написати... Коли вже дивитимемся далі свого носа?...
бандеровець Показати IP 19 Березня 2015 19:59
щось модератор довго спить))) зараз потруть коментарі
Андрій Показати IP 19 Березня 2015 20:13
Я сумніваюсь,що Єремеєв не платив.Звичайно він платив,тільки не міськраді,і не в повному обсязі,а особисто Романюку.Цікаво,чи буде проведена оплата за минулий термін користування?Це готова кримінальна справа,тест на відповідність займаній посаді прокурору.
Че Показати IP 19 Березня 2015 21:13
Таких компаній - пів Луцька. Тим, хто справно платить - щороку збільшують індексацію і відповідно орендну плату чи податок. А хто не платить - тих не зачіпають.
Анонім Показати IP 20 Березня 2015 03:08
То як в тому анекдоті: зібрав колгосп 1000 тон зерна, а як здавати в “закрома родіни” то тільки 20; де решта, питаються, а голова колгоспу сидить в новенькому Лексусі: “А нема, миші з’їли”.
ВОНО до Анонім Показати IP 20 Березня 2015 05:43
тоді про Лексуси лише чули, а теперішні олігархи були рядовими злоджками. А про батька Ереми то ви вірно написали він вже в радянські часи активно крав як і батько Потроха. От сини і стали такими ж талановитими як і батьки
Дурний Показати IP 20 Березня 2015 11:20
Так наші шановні депутати Є. і Івахів бідують, масово звільняють людей. Хоб би як достостойно прожити в Києві, заплатити за комуналку, а ви тут як назойливі мухи - плати податки. Вони ж так ледь кінці зводять, бідують, соціальних хліб купують, думають як виробити субсидію на свої хороми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus