USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто зупинятиме незаконне будівництво у Луцьку

28 Жовтня 2015 13:49
Положення про відділ, що займатиметься питаннями незаконних забудов, ухвалили у Луцькій міськраді під час 80 сесії міськради 28 жовтня.

Депутат Павло Данильчук запитав начальника відділу архітектурно-будівельного контролю Юрія Маслюка, коли запрацює новостворений відділ та як він співпрацюватиме з обласною інспекцією архбудконтролю.

Юрій Маслюк відповів, що потрібно створити спільну комісію з територіальними органами держархбудконтролю, затвердити положення, пройти відповідні процедури та навчання працівників відділу у Києві. Таким чином, з його слів, стовідсотково відділ запрацює до нового року.

Штат відділу становитиме сім осіб.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що відділ створений в порядку розвитку ідеї децентралізації та передачі повноважень органам місцевого самоврядування. Він поцікавився, чи матимуть громадяни вплив на органи управління цього підрозділу.

Керівник відділу відповів, що положення про відділ писали на основі типового положення, затвердженого Кабміном.

Андрій Осіпов зауважив, що центральні органи влади наразі блокують створення цього відділу, а у будь-яких положеннях повинно забезпечуватися право громадян на вплив на цей орган. Він відзначив, що тим, хто звертатиметься з приводу незаконної забудови, байдуже, чи буде знаходитися цей відділ в ОДА чи у міськраді.

Своєю чергою, Павло Данильчук зауважив, що більшість питань щодо припинення незаконних забудов досі закінчувалися лише невеликими штрафами у 800-1500 гривень для забудовників. З його слів, держархбудконтроль та міліція, до прикладу, не можуть знайти підприємця Мальцеву, яка здійснювала двоповерхову незаконну забудову.

У підсумку, депутати затвердили положення про відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дьодік Показати IP 28 Жовтня 2015 14:01
Замість семи чиновників у відділ потрібно взяти двох хороших бульдозеристів і трьох кваліфікованих екскаваторників. Купити їм хороший 30-ти тонний бульдозер і два кубових, чи півторакубових екскаватори американських (європейських) виробників. І діла з самобудовами будуть вирішуватись дуже швидко і радиКАЛЬНО. Хау.
13 до Дьодік Показати IP 28 Жовтня 2015 16:29
Ти собі голову нову купи, радиКАЛ х..в!!!
Такі да! до 13 Показати IP 28 Жовтня 2015 16:58
Сходи в Там-Там купи собі почуття гумору.
124 Показати IP 28 Жовтня 2015 22:45
а коли куплять ЕВАКУАТОР?????
Піармену Показати IP 28 Жовтня 2015 22:47
Гагарін долітався а Осіпов доп...і депутатом не став,,ХА_ХА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus