USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькому собору не дозволили розбудуватися

16 Жовтня 2015 11:31
Міністерство культури відхилило пропозицію, згідно з якою планували на території Свято-Троїцького собору збудувати духовну консисторію.

Про це стало відомо під час засідання комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорт та туризму, яке відбулося спільно із експертною групою краєзнавців сьогодні, 16 жовтня.

Нагадаємо, в місті розглядають комплексний детальний план забудови Театрального майдану, де планують збудувати підземний торговий комплекс з підземним переходом, громадську вбиральню та духовну консисторію.

Як повідомив головний художник міста Ярослав Матвіїв, свого часу будівництво консисторії з боку вулиці Градний узвіз було погоджене і міською радою. Але цей проект попросили погодити в Міністерстві культури, адже собор, на території якого планували будувати, – пам’ятка національного значення.

Відтак, у жовтні цього року консультативна рада при Міністерстві культури надіслала відповідь у якій пропонувалося будівництво консисторії відхилити та привести у відповідність до ДБН і охоронної зони пам’ятки національного значення.

Відтак, детальний план забудови Театрального майдану розглядатиметься без проекту будівництва консисторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучани Показати IP 16 Жовтня 2015 11:43
Не потрібно Собор розбудовувати, краще ще одну ригаловку на туалеті в центрі міста побудувати. Чи підземний перехід з собачими будами для торгівлі контрабантою та підробками.
він до лучани Показати IP 16 Жовтня 2015 12:33
ні збудувати потрібно але на земельній ділянці біля миколаівськоі церкви в районі глобуса яку михаіл продав житлобуду 2
Анонім до лучани Показати IP 16 Жовтня 2015 12:54
Якби краще читали то зрозуміли що ніякої мови про розбудову собору в статті не йде. А мова йде про сучасне будівництво біля памятки національного значення. Значить підземний перехід в центрі міста на самій загруженій ділянці не можна, бо це зло, а сучасна будівля з бетону і скла біля памятки архітектури просто необхідність. Логіка зашкалює.
Бізон Показати IP 16 Жовтня 2015 14:35
Нема чого будувати консисторію біля Собору. В древні часи там було ( і наразі є) католицьке кладовище ордену отців-бернардинів, перепохованням ніхто не займався... Для чого там в історичному місці ця новобудова із скла і бетону? Як цей проект буде гармоніювати із древньою забудовою? Куди дивиться архітектор міста???
Яків Показати IP 16 Жовтня 2015 14:36
Шиба в угоду бізнес-попам перевищив свої повноваження,чим грубо порушив ЗУ України"Про місцеве самоврядування в Україні" ," Про охорону культурної спадщини ". Спеціаліст 2 категорії знає, що такого робити не можна. Яка рада Радехівщина, що здихалась такого архітектора !Радіє Луцьк, що більш не буде такого голови!
Галка Показати IP 16 Жовтня 2015 15:44
Не. ну попи вже зовсім обнагліли - їм місця не вистачає під свої управлінські структури, то треба ще то треба ще одне рагульство в центрі міста збудувати. Правильно зробили, що не дозволили. А взагалі понатикали тих церков куди не попадя і сидять в них товсті попидзи і бабло косять...
ольга Показати IP 16 Жовтня 2015 19:47
Ненависть до церкви аж зашкалює, а підземка з торговими точками всім подобається..... В нас що торгових центрів в центрі мало???? Біля прокуратури на Кривому валі скверик знищили, вліпили торговий центр, тепер підземка, з тією що вже збудована вбиральня розібратися не можуть, вже іншу будуть будувати. Соромно за таких архітекторів, у яких гроші вище всього.
До Ольги Показати IP 16 Жовтня 2015 23:42
Не треба плутати праведне з грішним !Ненависть не до церкви, а до захланних попів, які переступили поріг моралі .Такими своїми діями вони тільки компроментують себе і перешкоджають здійсненню віковічної мрії - об" єднанню усіх церков у єдину українську помісну православну церкву .Адже проповідуючи про необхідність дотримання віруючими постулатів Закону Божого,- самі грубо порушують закони держави Україна .
Маруся Показати IP 17 Жовтня 2015 08:14
Не потрібно атеїстів, щоб відвернути людей від церкви - достатньо таких захланний попів! Віра у Бога в мене непорушна, а ось до храму ходити хочеться все менше і менше... і таких як я стає дедалі більше. Відчуваю, що скоро відновляться катакомбні церкви, які не будуть вражати своєю розкішшю і золотом, але там буде Бог і щира молитва!
1125 Показати IP 17 Жовтня 2015 21:01
Не плутайте ВІРУ і РЕЛІГІЮ! А через будівництво під площею собор не попливе?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus