USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині 170 тисяч гектарів землі простоює без діла

17 Березня 2015 16:30
На території області знаходиться майже 170 тисяч гектарів земель, що жодним чином не використовуються.

Про це під час розширеного засідання колегії ОДА сьогодні, 17 березня, розповів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

З його слів, на території Волинської області лежить земля, яку можна було б надати в користування, однак чи то через халатність, чи то через байдужість відповідальних осіб вона простоює без діла.

Так, губернатор наголосив, що, згідно з даними волинського ГУ Держземагентства у Волинській області, в області - 170 тисяч гектарів земель, які не надані у власність і не використовуються. А тим часом ці наділи могли ю принести неабиякий дохід до обласного бюджету.

«У нас з вами, в місцевих громадах, в області, лежить земля, яку можна запустити в користування і отримати дохід до місцевих бюджетів. Тож, я просив би профільну комісію на висновки саме по цих землях, яким чином вони можуть бути використані й для чого; до кого потрібно звернутися, аби залучити ці землі до резерву земельних ресурсів області і отримати такі необхідні для Волині доходи», - зауважив посадовець колегам.

Також він зауважив, що за станом на сьогодні в області налічують майже 4 тисячі сільськогосподарських угідь, земель запасу, резервного фонду та невикористаних та нерозподілених земельних паїв. Із них 2 тисячі гектарів - це резервний фонд, і 1800 гектарів – невитребувані паї. Зі слів очільника області, усі ці землі використовують без оформлення будь-яких документів, а це - пряме зловживання, ба, навіть кардіжка коштів в місцевих громад.

«Незаконне використання державними земельними ресурсами - це набагато страшніше, аніж непереукладені договори. Впорядкуйте ці питання, поки до них не добралась обласна прокуратура, адже використання земель без документів - злочин. Це все рівно, що ми зайшли в супермаркет, набрали товару і вийшли з ним через чорний вихід», - звернувся губернатор до волинських голів РДА та районних рад.

Члени колегії таке рішення взяли до уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Агроном Показати IP 17 Березня 2015 16:51
Простоює верстат,трактор, а земля облогує.
бандеровець Показати IP 17 Березня 2015 17:54
тут вчора розказували про джипи в сільскому господарстві,он скількі землв не обробляється,беріть в аренду та заробляйте на джипи,курорти і т.д
Анонім Показати IP 17 Березня 2015 18:01
Говорити- не молотити...Стара як світ правда - хто не посіє, той не буде жати ...
Сем Показати IP 17 Березня 2015 18:44
Земля селянину вигідна була тоді, коли колгоспи були - виорав колгоспне - по дорозі додому і своє за колгоспну соляру, засіяв колгоспне і на своє лишилось. А зараз при тих цінах та земля нікому не треба. У супермаркеті сільському все необхідне імпортне купиш. А продавати вирощену продукцію нижче собівартості то ще є такі селяни, в яких криша поїхала - вирощувати що-небудь, аби земля не пустувала.
патріот Показати IP 17 Березня 2015 23:04
Юля показала з дочкою як на землі працювати, то Гунчик теж покаже ,техніку в кредит дасть ,навчатись бдуть усі в президента Петра , заживемо усі з землі як вся його родина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus