USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Пансіонат «Шацькі озера» вдруге повернули у власність держави

30 Листопада 2015 14:56
За касаційною скаргою прокуратури Рівненщини пансіонат «Шацькі озера» залишили у власності держави.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Погодившись із доводами прокуратури Рівненської області, викладеними у касаційній скарзі, Вищий господарський суд України 25 листопада 2015 року залишив у власності держави будівлі та споруди пансіонату «Шацькі озера» загальною площею 10 тисяч метрів квадратних вартістю 9,4 мільйона гривень.

Зокрема, прокуратура довела, що спірними об’єктами нерухомості незаконно розпорядився у 2001 році на користь ЗАТ «Волиньтурист», орган Світязька сільська рада, яка ніколи не була власником зазначеного майна.

Про те, що пансіонат перебуває у чужому володінні, стало відомо Фонду державного майна України згідно з результатами проведеної прокурорської перевірки у 2011 році.

Перша судова інстанція, за позовом прокуратури, повернула майно у власність держави. Проте Рівненський апеляційний господарський суд, у складі суддів Олени Крейбух, Юрія Демянчука та Оксани Демидюк скасував рішення суду першої інстанції, визнавши за приватною структурою право власності на спірні будівлі.

Натомість Вищий господарський суд України повернув будівлі (головний корпус, клуб-їдальню, корпуси №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, що розміщені за адресою: урочище «Грушово» село Світязь Шацькі озера) у власність держави.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, пансіонат «Шацькі озера» пропонували передати Міністерству внутрішніх справ для лікування та реабілітації міліціонерів і нацгвардійців. Та волинські депутати не підтримали цю ініціативу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Устим Показати IP 30 Листопада 2015 16:01
Можливо, щось- якось -колись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus