USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Супернова»: комфортний мікрорайон для безхмарного майбутнього лучан*

6 Червня 2016 13:37
Будівництво нового мікрорайону, який обіцяє стати одним із найцікавіших у місті, розпочалося на перехресті вулиць Львівської та Потебні. Саме тут на території шести гектарів має з’явитися «Супернова» – сучасний житловий комплекс, який можна назвати цілим автономним мікрорайоном на 750 квартир.

Днями замовник – компанія «Інвестор» – розпочав будівництво першої черги: трьох будинків. На місці, де постане «Супернова», уже викопали перший котлован. Презентація цього проекту відбулася 3 червня.

Проект, яким пишається команда

Серед особливостей нового кварталу – відносно невелика щільність забудови. Адже на шести гектарах планують збудувати 750 квартир, що означає щільність населення близько 300 мешканців на гектар.

Як розповів керівник компанії «Інвестор» Андрій Разумовський, команда професіоналів працювала над проектом та концепцією нового житлового кварталу майже два роки.

«Ми передбачили дуже багато цікавих речей, які забезпечать нашим мешканцям найкращі та найкомфортніші умови для проживання. Ми застосовуватимемо найновітніші досягнення будівельної галузі, усе – за останнім словом техніки, від дверей до опалення. Наш проект не соромно показати ні в Європі, ні в Америці. «Супернова» в астрономії – вибух, після якого народжується нова зірка. Ми сподіваємося, що наш комплекс стане новою зіркою в місті Луцьку», – розповідає він.
Одна з особливостей комплексу «Супернова» – планування будинків. Кожен під’їзд – в окремому домі. На поверсі – по шість квартир. Цей проект цікавий тим, що забудовник може змінити проект за побажанням замовника: із двох суміжних квартир можна зробити одну. Наприклад, з одно- та двокімнатної квартир можна зробити трикімнатну.
Новобудови заплановано десятиповерхівками, де два верхні поверхи будуть об’єднані. Там розташуються дворівневі квартири. Причому площа в них буде також різна: від трьох до п’яти кімнат по 80-120 квадратних метрів.

Проектанти запланували розміщення будинків так, щоб із кожного вікна був неповторний краєвид: історико-культурний заповідник «Старий Луцьк», ботанічний сад або ж мальовничі береги Стиру.

Територія не буде вся залита асфальтом – ландшафтний дизайн передбачає чимало зелених насаджень, газонів, які даруватимуть тінь у спекотні дні та освіжатимуть повітря. Поряд немає промислових об’єктів, тож «Супернова» зможе похвалитися ще й екологічністю. Крім того, у планах – зробити благоустрій берега Стиру та пляж.
«Цей житловий квартал – приклад нового будівництва. Згаданий мікрорайон – унікальний, адже це один із перших зразків реалізації генплану міста, в якому запроектовано заміну промислових зон, невикористаних територій під щось корисне. Передбачено, що ця територія має бути задіяна з користю для міста. Він запроектований так, що в будь-якій оселі щодня з вікон буде фантастичний краєвид: із кожної квартири можна буде бачити ландшафт і наше місто, а особливо – заповідник Старий Луцьк, наші храми. А зважаючи на щільність забудови, можна сказати, що замовник не пішов на економ-варіант, а розпочав доволі престижне будівництво. І це – вияв поваги до своїх людей», – вважає архітектор Георгій Шевчук, який понад рік трудився над проектом комплексу «Супернова».
Будівництво житла – як проекція майбутнього

Компанія «Інвестор» вже 10 років працює в сфері будівництва житла. Реалізовуючи свій новий проект, команда вирішила не просто збудувати житло, а й подбала про майбутнє мешканців кварталу. Лучанам, які вирішать тут оселитися, не доведеться думати над тим, хто управлятиме їхнім будинком. Замовник планує створити управлінську компанію, яка й обслуговуватиме будинок. Тут також запроектували розташування закладів обслуговування: перукарні, мінімаркету, пральні, кафе тощо.
Не забули автори проекту і про безпеку: квартал буде огородженим, територія – під цілодобовою охороною, а в кожній квартирі встановлять сигналізацію.

Щодо проблеми паркування автомобілів, яка надзвичайно гостро постає в Луцьку і щороку ускладнюється, то кожен власник квартири матиме своє паркомісце. Більше того, на території будуть заброньовані гостьові паркомісця.
Ще одна проблема Луцька у зв’язку з тим, що місто розвивається і росте, – недостатня кількість місць у дитсадках для найменших лучан. Відтак, плануючи комплекс «Супернова», проектанти задумали збудувати у мікрорайоні дитсадок на 70 місць для місцевих дітей та розвивальний майданчик, аби малюкам було де займатися.

Окрім паркомісць та дитсадка, тут запланували й майданчики для дітей різних вікових груп, сучасні спортивні майданчики, велодоріжки для любителів велоспорту.
Ще один важливий нюанс: під час будівництва комплексу обіцяють використовувати енергозберігальні технології: встановлять високоякісні вікна від партнера – компанії «Атлант плюс», надійні економні котли «Bosh» від фірми «Bosh-тепло», енергозберігальні лампи, використають найсучасніші методи утеплення. Власне, в «Інвеcторі» задумали зробити так, аби мешканці комплексу «Супернова» якомога менше своїх коштів витрачали на комунальні послуги. І саме в цьому, зауважує Андрій Разумовський, і є їхня перевага – турбота про якість житла.
«Є речі, які будуть для нас принциповими й від яких ми не будемо відступати. Найголовніша умова – комфорт наших людей, яким плануємо створити ідеальні умови для проживання. У цьому проекті ми зібрали всі найновітніші технології і здобутки. Він відповідає усім сучасним європейським нормам», – зазначив Андрій Разумовський.
Оскільки будівництво першої черги розпочалося, то компанія уже відкрила відділ продажу за адресою: місто Луцьк, вулиця Супутника, 1 (тел. 095 030 20 10). Придбати квартири можна ще до завершення будівництва, адже після здачі будинку вони будуть дорожчими на 20-25%.

Крім того, додають в «Інвесторі», купуючи квартиру зараз, можна змінити планування осель, влаштувати теплу підлогу, і взагалі – отримати квартиру під ключ, передбачивши розташування меблів, комунікацій, сантехніки, замовивши ексклюзивний ремонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Таня Показати IP 6 Червня 2016 13:53
А хто буде купувати ці квартири-це розраховано на мільйонерів. У нас в Луцьку мільйонери уже мають по пару кваритр і віл.А ми простий люд до такого житла не доживемо. За 2000 тисячі з-ти такого не купиш.Треба мати 3 тисячі доларів,щоб кпити таке житло.Вонно нам може тільки приснитися. Гуньчик-пуньчик і всі представники нашого депутатського корпусу "слуг народу", так дбають про нас і крадуть,аж дим іде можуть собі це дозволити.Для нас-це фантастика. Не треба пірити це що недоступно люду.
Вася до Таня Показати IP 6 Червня 2016 14:51
Квартири купуют заробітчани.... Мільйонери не живуть в такіх будинках. це доступно народу
Васі до Вася Показати IP 6 Червня 2016 15:57
Мільйонерам для того, щоб купити ці квартири - жити там не обов"язково. А про "доступно народу" - дякую, посмішили.
квадрат до Васі Показати IP 8 Червня 2016 12:50
ну ну 1500 метрів квадратних на одні лиш паркомісця вірю охоче
Хрен собачий до Таня Показати IP 6 Червня 2016 15:41
Три роки тому купуючи квартиру у новобудові, я був лише третім покупцем і теж задавався питанням, а хто ж їх розкупить за чималі гроші?. На сьогодняшній день всі квартири у моєму будинку розкуплені і я не можу сказати, що всі мої сусіди мільйонери або великі чиновники. 50-60 тисяч "зелених" можна назбирати на нову квартиру навіть працюючи за кордоном, а на вашу мінімальну українську зарплату, то це звичайно"рожева мрія". :)
укр Показати IP 6 Червня 2016 14:20
дайте дорогу байкарям! ВПЕРЕД
Иван Показати IP 6 Червня 2016 14:46
Ну а теперь нужно добыть для согласования подпись Матвеева )))
коля Показати IP 6 Червня 2016 15:18
лілять де, біля бот. саду Волинь?
AVTO Показати IP 6 Червня 2016 15:55
А чи передбачено дві парковки для авто на одну квартиру???
Lavazza Показати IP 6 Червня 2016 17:02
Я щось не зрозуміла???Це "чудо аріхітектурного мистецтва" де має бути в заказнику природному на Потебні???А Ви мешканців тих,які там все життя проживають не надумали запитатися????????????
До редакторів Показати IP 6 Червня 2016 17:21
ЧОМУ ВИ НЕ ДОДАЄТЕ КОМЕНТАРІ МЕШКАНЦІВ ДАНОГО РАЙОНУ ПРО ТЕ,що це незаконне будівництво у природному заказнику????
Лучани Показати IP 6 Червня 2016 17:26
Якій благоустрій Стиру????Який пляж????Ви парком центр.займіться і там це зробіть!!Це шо за фокуси?????Цечиста, природна зона на Львівській!!!!Пряме порушення закону.Ще ресторану бракує????????Баржу в парку зробіть.Тільки вмієте будувати....та дерева зрізати.Вам тут це не вдасться!!!
Громадський контроль Показати IP 6 Червня 2016 17:32
Надіємось,що договір з міською радою про 4 - відсоткову пайову участь на розвиток соціальної та інженерної інфраструктури підписаний ? Черговики щось давно зачекались на житло. А розширення школи, дитсадка має здійснюватися не за рахунок ціни закладеної у вартість квадратного метра житла, а за кошти інвестора. Правда, мере, депутати і прокурори ?
Че Показати IP 6 Червня 2016 17:32
1. Мені цікаво, як в районі густонаселеної приватної забудови (будівлі по 1-2 поверхи) втикнути кілька 10 поверхівок. Наше місто має архітектурну концепцію? Чи живемо за принципом: " Будуймо любі дрізі, що встигнемо, поки Романюк в кріслі?" 2. "Крім того, у планах – зробити благоустрій берега Стиру та пляж" Благоустрій, це - по їхньому, збудувати чергову кабачину з лежаками на березі в стилі аля "опера"(наголос на останній склад) і засрати територію навколо. Питання - а нічого, що берег заплави Стиру - територія заказника, тобто землі, що охороняються Законом. Чи й це порішаєм, як земельку на Ковельській за безцінь. Ой не за безцінь, за каналізацію.
??? Показати IP 6 Червня 2016 19:01
що ви підняли рейвах??? І це тільки проект.а для вас це вжже кінець світу?????
йован Показати IP 6 Червня 2016 19:12
750 квартир іна кожну паркомісце для машини, а садочок на 70 дітей, що то за норми
Саша Показати IP 6 Червня 2016 19:28
А квартири для наших захисників ??? Влада кричить землі немає . то хоч по квартирі людям видайте. А ні то питання будуть вирішуватися дуже радикально.
Так держать Показати IP 6 Червня 2016 19:40
бабло лопатою!
Копернік Показати IP 6 Червня 2016 20:47
Супернова - в астрономії вибух, після якого народжується нова зірка. Як і в сімї Ваймана - сталось шось подібне на вибух і з'явилась нова зірка, але вже під фамілією - чогось Разумовський !А якщо зірки загоряються, значить то комусь треба . Але лукавство в собі, то і лукавство назовні. 750 квартир, то десь 1500 - 2000 жильців і з них дітей 500 - 600. Які поряд садочки і школи їх вмістять ? Шось з арифметикою не так, або -... ото друге, про що ви всі подумали. Побачимо на яких умовах получать квартіри власть імущіє. Для багатьох контролюючих - непочатий край роботи !
111 Показати IP 7 Червня 2016 00:45
заказник. який заказник розумники. 7 га приватной земли для обслуги приватной цегельни хазяин цегельню убрав тай будуе за свий кошт будинки .за свий кошт не за ваш.кому що дати.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Питання...? Показати IP 7 Червня 2016 09:22
А де місця для численних авто, лише кілька, а інші знову на газонах.... Чому ніхто при будівництві нових будинків про це не думає. ДІСТАЛО!!!
місцева Показати IP 7 Червня 2016 10:18
Тепер зрозуміло чому зрізали дерева на території ботанічного саду СНУ імені Лесі Українки.
Олесь Показати IP 7 Червня 2016 12:05
Архітектура імені "архітектора" шевчука. Совдепія, 80 роки. Шкода Луцюк
Галілей Показати IP 7 Червня 2016 12:27
Які ж ми українці все-таки заздрісники...Хочуть щось нормальне збдувати, - відразу крик, шум, мітинг...Дерева ріжуть, природу нищать..Х...н нам, а не європу...
Небайдужа до 111 Показати IP 7 Червня 2016 17:23
Пан Вайман, це мабуть - Ви! Відчувається єврейський російсько - український суржик! Нікому нічого давати не треба, просто добудуйте те, що прорекламували. Бо це Вам не макети показувати в ресторані...
Горець Показати IP 19 Грудня 2016 20:54
Ну скаржаться. І так має бути. Так і в Європі є, хто тупий та не знав, то знайте Галілей)) Скарги бувають і суттєві. Тоді варто об'єднатись із сусідами і писати позови. Обмежувати забудовника там де він ДІЙСНО наїжджає на нормальність. А в іншому то нехай. Насправді той район треба кардинально з землею зрівняти і набудувати гарних, добре продуманих будівель, зав'язати на свою локальну вулицю паралельну львівській. (наприклар вирівняти вул.Гірську, щоб вона від ковельської до потебні тягнулась і всіяна була гарними великими будинками) а через той потічок Стиря що там прокопано полюбе треба наробити місточків, щоб люди мали доступ до заплави Стиря, могли там їздити на ровериках, робити пікніки, бігати з собаками і дітьми, грати ігри. своєрідий Луцький Центральний Парк імені ... Степана Кривенького абощо... Хто не в курсі: гляньте через той такий компутєр і гугл на міста в америці. то там на 200тис мешканці стіКО ТИХ ЗДАРОВИХ БУДИНКІВ!!!! шо ашкапець! нам будуватись і будуватись ще до них сто літ з такими темпами. Треба більше будуватись! Але шоб будівельники місцеві були, тоді самі там хоч по 5квартир куплять у кожному будинку. Толкові будівельники - чудовий актив міста!!!
Горець Показати IP 19 Грудня 2016 21:05
по ціні в принципі окей: 38мХ11=418тис грн./15років(180міс)=2400грн на міс. Щоправда невідомо як там з відсотковою ставкою... тут впору до держави заволати, щоб помогла гасити відсоток абощо... Якщо в кого є не дуже вже потрібна тачка за 5тис долл і готовий її загнати, і перший внесок зробити, то платіж буде вже 1700грн на міс протягом 15р. ну якось вроді нормально...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus