USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Луцьке ОСББ відновило фасад історичної пам'ятки

12 Грудня 2016 20:54
Будинок №31, що на вулиці Данила Братковського був зведений ще наприкінці 18 століття як сиротинець для дівчат «Ангеліка». За радянської влади приміщення віддали у житловий фонд. Нині тут – 13 квартир.

Мешканець будинку Антон Назаревич проживає тут вже 40 років. Каже, за цей час у приміщенні не робили ремонту. Внутрішні роботи у приватизованих квартирах жильці проводили власними силами. У грудні 2014 року лучани створили ОСББ «Монастирське», з того часу поміняли водопровід, зробили під’їзну дорогу. Сподівалися, що фасад історичної споруди осучаснять за кошти міського бюджету. Однак щоразу отримували відмови.

«Я проживаю тут 30 років. Коли у старе місто приїжджають туристи, завше приходять до нашого будинку. Нам було незручно за такий занедбаний фасад», – каже мешканка однієї з квартир Тетяна Узун.

Голова ОСББ Антон Назаревич вирішив звернутися в Офіс розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Адже чув про проект «Сприяння розвитку ОСББ», був присутній на засіданнях «Школи лідера ОСББ». У рамках міської програми підтримки громадських ініціатив жильці подали на розгляд громадську ініціативу «Збереження та відновлення історичної та культурної спадщини міста», яка стала переможцем, - повідомляє прес-служба Фонду.

«Фонду було приємно було долучитися до цього проекту. Адже будинок – пам’ятка архітектури місцевого значення. Завдяки ініціативному голові ОСББ Антону Назаревичу фасад вдалося оновити», – зазначила Олена Оліфірович, керівник ОРК на вулиці Кондзелевича.

Отож, новий рік мешканці історичного будинку зустрічають із гарним настроєм. А наступного року мають намір попрацювати над вирішенням проблеми підвалу. Адже він заповнений водою, внаслідок чого на стінах завтовшки 1 метр з’являється грибок. За радянської влади проблемний підвал оглядали столичні фахівці. Однак зробити ізоляцію їм чомусь не вдалося. Але активні члени ОСББ «Монастирське» налаштовані рішуче і мають твердий намір довести розпочату справу до кінця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Історик Показати IP 12 Грудня 2016 21:44
Файно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus