USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку представили план нового житлового кварталу

5 Листопада 2014 16:16
Між вулицями Рівненська, Карпенка-Карого та Островського, на місці колишнього АТП планується масштабне будівництво нового житлового кварталу.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 5 листопада.

На засіданні розглянули детальний план території житлового кварталу між вулицями Рівненська, Карпенка-Карого та Островського. Власне, автори представили першу половину проекту.
Отож, розроблення проекту детального плану території житлового кварталу між вулицями Рівненська, Карпенка-Карого та Островського у місті Луцьку дозволили ще в січні цього року, враховуючи клопотання відкритого акціонерного товариства «Луцьке автотранспортне підприємство 10727».

Як розповів головний архітектор міста Леонід Герасимюк, АТП ліквідовується, і замість нього замовник хоче розмістити житлові будинки. Земельна ділянка, яка є у замовника, більша за територію житлового кварталу. Інша частина, промислова, розглядатиметься згодом, оскільки до неї мали зауваження місцеві мешканці.
А під час сьогоднішнього засідання міськвиконкому розглядали план забудови житлового кварталу, де заплановано 19 9-поверхових секцій. Ці новобудови розташовуватимуться навпроти Автозаводу.

Автором проекту є заслужений архітектор України Андрош Бідзіля.
Він розповів, що на ділянці, площею 3,16 гектара будуть збудовані 19 секцій. З його слів, замовник планує будувати 1-2 кімнатні квартири. Приблизно в цих будинках має бути 1300 квартир.
Проблему ж паркуванням транспорту Андрош Бідзіля пропонує вирішити, збудувавши багатоповерховий паркінг. Така «етажерка» для автівок, на його думку, буде дешевшою і більш практичною, аніж будівництво індивідуальних гаражів. «На сьогодні це найкраще рішення», - додав він.
Паркінг пропонується збудувати на землі біля залізничного полотна. Поруч розташований і гаражний кооператив, тому припускають, що залізниця не буде проти багатоповерхового паркінгу. Щоправда, отримати саму територію гаражного кооперативу члени міськвиконкому порадили навіть не сподіватися, бо, мовляв, люди не віддадуть.

Другу половину проекту, до якої були зауваження з боку мешканців 16-поверхівки на Київському майдані, члени міськвиконкому розглянуть згодом. Але Андрош Бідзіля запевнив, що всі зауваження враховані, навіть існуючі дерева врахували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Архітектор Показати IP 5 Листопада 2014 16:29
І де розум? поруч залізниця, не думаю, що людям буде комфортно там проживати, хіба знайдуться меломани, яким до вподоби мелодія товарного вагону ))))) Ніяка шумоізоляція не спасе від мелодійних постукувань, завантаженого вагону, по коліях ;)
НН до Архітектор Показати IP 5 Листопада 2014 16:54
фигня. Так все Чикаго живет.
Luga до Архітектор Показати IP 5 Листопада 2014 20:00
Хто хоче жити в тишині - обирайте Гараджу
горе-Архітектору до Архітектор Показати IP 6 Листопада 2014 13:19
У нас люди такі - до всього доє...прикопаються! То те не так, то те... По тій залізниці так часто потяги їздять? Що ви мелете? А якщо гарна шумоізоляція то взагалі! Що за люди???
Лучанин до горе-Архітектору Показати IP 6 Листопада 2014 20:38
Нормальний проект, дуже добре що житло в місті будується. А потяги там їздять максимум кілька разів на день.
Роман Показати IP 5 Листопада 2014 16:55
Нормальний проект. При теперешніх технологіях будівництва (при умові правильного застосування) шум від залізниці можна звести практично до нуля.
Петро Показати IP 5 Листопада 2014 17:31
Коли приберуть вже цього напів мадьяра разом з вічним Герасимюком... де десятки випускників архітектурних факультетів ,де молоді кадри???...
обс Показати IP 5 Листопада 2014 17:48
в д.пі або на базарі
обс Показати IP 5 Листопада 2014 17:51
це на державну службу можна безтолкового але молодого аби старого вигнати, а тут бізнес бере того, хто може толково запроектувати,який має досвід роботи.
Anonymous Показати IP 5 Листопада 2014 18:14
вот только цена на квартиры должна быть адекватная а не по космо ценам ....
Т.С. Показати IP 5 Листопада 2014 22:40
а частный сектор будут сносить что ли?
вдв Показати IP 5 Листопада 2014 23:00
для того що би будувати будинки- потрiбно що би економiка розвивалась и люди плодились, а ви шо робите скоро взагалi все пустовати буде
Голос Показати IP 5 Листопада 2014 23:21
Не так давно Бідзіля мав пряме відношення до планування 55 мікрорайону. А сьогодні прийдіть або краще приїдьте і гляньте де проживаючі в цьому мікрорайоні лучани мають ставити свій приватний транспорт. От вам і "заслужений архітектор".
Оля Показати IP 6 Листопада 2014 10:03
Хай краще подуцмають за що люди,прості люди, не бандюги і не злодюги,будуть купувати це житло.За нашу зарплату і пенсію.Спустіться на землю придурки. Ворюгами не всі можуть, і спекулянтами,тобто підприємцями.У нас ніхто не платить пдатків,тільки ці, що працюють в бюджеті, вся екононміка в тіні.Одне збагаченння одних, збіднення до злидарства інших,тобто нас.Ви економіку виведіть з тіні,забезпечте нас людськими зарплатами, за які ми могли б жити, а не існувати.Ми ліки не маємо за що купити, зуба полікувати,що вартує тисячі, а за житло і їжу говорити нічого.Це вже вимирання буде
99 до Оля Показати IP 6 Листопада 2014 14:33
Значить є прості \ бідні \ люди і є не бідні-бандюгі ворюги і спекулянти а може є люди які працюють по 12 годин на двох роботах щоб купити собі житло і не скиглять --- дайте нам - забезпечте нас- ми не маємо що їсти
Лучанин Показати IP 6 Листопада 2014 14:10
Чому всі на них накинулися ? Скажітбь - де в Луцьку є вільна земля площею в 3 га ? Квартири всерівно будуть продаватися... І то - не за малі кошти... Якщо не подобається покупцю товар, то він його ніколи не купить... В Луцьку ж є багато варіантів із житлом... І за 21 школою зводиться, і на Набережній... Або на вторинці... от і все...
Максим Показати IP 6 Листопада 2014 16:56
Земля є за Луцьком в сторону Ківерець будуйте...
Anonymous Показати IP 7 Листопада 2014 00:45
что я вам скажу граждане которые всегда не довольные всем .... хатки которые там стоят нужно сносить потому что я считаю хош иметь домик стройся за чертой города а в городе должны быть многоэтажные дома и то не 9 -этажки, а 15 и 25 этажей так получается земля дешевле обойдётся. Я то вообще мечтаю жить на 20 и выше этаже .... когда я был в Киеве просто влюбился в жилые небоскрёбы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus