USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для чого вирубують дерева на Відродження?

29 Липня 2016 10:43
Злободенна тема нищення зелених насаджень не перестає хвилювати лучан. Тільки-но чиновники муніципалітету пообіцяли небайдужим захисникам зелених насаджень, що не чіпатимуть дерева, як уже на наступний день (27 липня) розпочалася вирубка за адресою проспект Відродження, 2.

Про це на своїй сторінці повідомив учасник ініціативної групи «Збережемо древній Луцьк» Володимир Єгоров. Вже за кілька хвилин на місці зібралися небайдужі лучани. Серед них були як ті, хто постійно порушує тему зелених насаджень, так і просто небайдужі лучани, - передає Волиньтаймс.

Дізнавшись, що роботи по вирубці дерев ведуться без жодних підстав та відповідної документації, активісти викликали патрульну поліцію.
Як з’ясувалося, роботи проводило ДКП «Луцьктепло». Майстер, котрий був старшим на об’єкті, спочатку показав лист Луцької міськради за підписом начальника департаменту ЖКГ, в якому, посилаючись на пункт 8 Порядку видалення зелених насаджень, дерев, кущів і газонів у населених пунктах, дозволялося вирізати дерева в разі аварійної ситуації на теплокомунікаціях.
Однак, аварія, зі слів місцевих жителів, сталася близько двох місяців тому і в 100 метрах від місця вирубки.
«Акт про обстеження зелених насаджень, що підлягають вирубці, відсутній. Відновлювальну вартість вирубаних дерев не визначили і в бюджет міста не сплатили. ДКП «Луцьктепло» посилається на пункт 6 Постанови КМУ 1045, однак 6 абзац пункту 6 прямо вказує, що відновна вартість зеленого насадження не сплачується лише в разі проведення ремонтних або аварійних робіт на теплокомунікаціях, в даному випадку – немає ані першого, ані другого», – зазначив пан Володимир після спілкування з представниками ДКП «Луцьктепло».

З його слів, був відсутнім ще цілий ряд документів, які повинні бути у разі законної вирубки зелених насаджень. Відтак, дії працівників ДКП «Луцьктепло» є підстави вважати самоуправством (стаття 356 Кримінального кодексу України). До правоохоронних органів подали заяву за фактом вчинення цього злочину.
Як зазначають мешканці прилеглих будинків, на ділянці, де почали здійснюватися земляні роботи та вирубка дерев, планують збудувати магазин торгової марки «Линник», яку тісно пов'язують з депутатом міської ради Євгенієм Ткачуком. Однак, на місці майбутнього будівництва знаходиться теплотраса. «ДКП «Луцьктепло» збирається проводити роботи по перенесенню теплотраси, щоб розчистити ділянку і зробити її придатною для капітального будівництва. А здійснити усе місцеві чиновники планують за гроші ДКП «Луцьктепло», тобто, за кошти простих людей», - підсумував пан Володимир.
Натомість депутат Луцької міської ради Євген Ткачук заперечує свою причетність до вирубування дерев на проспекті Відродження. Зі слів Ткачука, встановлення тимчасової споруди немає ніякого відношення до теплотраси.

Окрім того, депутат зауважив, що три тижні тому, на ділянці, де планує збудувати комерційний об’єкт, видалили 2 дерева. Проте, з його слів, на це був дозвіл.

Разом з тим Євген Ткачук зауважив, що зараз там «Луцьктепло» здійснює ремонт теплотраси. Тому його попросили не розпочинати зведення кіоска, тож наразі, зі слів обранця громади, він ніяких робіт там не проводить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
77 Показати IP 29 Липня 2016 11:24
шукайте люди компроміс ...магазини линика такаж ораса як і дерева...потім будете раді...товар свіжий якість хороша...подивіться на гпз...людям в радість
НОВИЙ ДИРЕКТОР до 77 Показати IP 29 Липня 2016 19:22
Вот вам і Малютіна яка кричить що грошей немає на підприємстві натомісь "аварію" там усувають вже другий місяць підряд)))))
мешканка Показати IP 29 Липня 2016 11:42
На честь народження нащадків Ткачука потрібно поставити ще кільканадцять будок Линника, а для цього почистити двори від дерев.
віктор Показати IP 29 Липня 2016 11:54
А ДЕ БОРЕЦЬ ЗА СПРАВЕДЛИВЫСТЬ ДАНИЛЬЧУК)) ХАЙ НА КОЛЫНА ПОСТАВИТЬ ТИХ ПОКИДЬКЫВ
небайдужий Показати IP 29 Липня 2016 12:11
Малютіна змовилася з Ткачуком?
Водовоз Показати IP 29 Липня 2016 12:15
Когда вы нажретесь,тв*р*???Сколько вы заберете в могилу,с собой,вы подумали???Слава Украине!!!
777 до Водовоз Показати IP 29 Липня 2016 13:10
Думаю що ніколи. Скільки вовка не корми - все в ліс дивиться
Лучанин Показати IP 29 Липня 2016 12:42
Ткачук нагадує біглого Яника і по інтелекту та ненажерловості .
Женік Кащей Показати IP 29 Липня 2016 13:22
Я вас всіх в д.пі мав голота!
7776 Показати IP 29 Липня 2016 15:47
Коли ти вже подавишся?!!
1 Показати IP 29 Липня 2016 18:23
Після тебе!
до єгорова Показати IP 29 Липня 2016 20:00
Єгоров, то ти ще працівник сбу чи ти активіст, чи може тебе внедрили в активісти для виконання якогось особливо важливого завдання, бо як то кажуть колишніх сбушніків не буває.
Green Показати IP 30 Липня 2016 18:25
А мене цікавить для чого вирубують дерева на березі Стиру,біля колишнньої тюрми,ще й понавозили купи будівельного сміття?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus