USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку збиратимуть плату до бюджету з власників тимчасових споруд

10 Березня 2017 22:22
З власниками понад десятка кіосків вже наступного тижня планують укласти договори, що передбачатимуть плату за користування елементами благоустрою – підприємець повинен буде орендувати додаткову площу навколо своєї тимчасової споруди.

Про це йшлося під час брифінгу секретаря Луцької міськради та заступників Луцького міського голови 10 березня.

Заступник міського голови Сергій Григоренко розповів, що цього тижня почали масово продовжувати дію паспортів прив’язки тимчасових споруд. Так, раніше кіоски та павільйони, лотки з морозивом та інші малі архітектурні форми не приносили коштів у бюджет міста, а нещодавно міськрада ухвалила рішення про сплату орендної плати за оренду елементів благоустрою. Вже наступного тижня на розгляд членів виконкому винесуть понад десяток проектів рішень щодо окремих кіосків.

За ці кіоски, якщо члени виконкому підтримають проекти рішень, підприємці сплачуватимуть кошти до міського бюджету. Наприклад, на вулиці Теремнівській буде розташована пересувна тимчасова споруда, що функціонуватиме посезонно, павільйон для продажу квасу площею 6 метрів квадратних. Відповідно до положення, яке затвердила міськрада, окрім площі споруди метр по периметру підприємець змушений брати в оренду. Тобто, загалом площа становитиме 20 метрів квадратних і підприємець сплачуватиме 340 гривень щомісяця за оренду. Розмір плати залежатиме від мікрорайону, у якому розташована тимчасова споруда. Так, у віддалених від центру мікрорайонах коефіцієнт орендної плати становитиме 1, на вулицях з пожвавленим рухом – 1,25, у центрі міста -1,5. Так, кіоск площею 15 метрів квадратних на вулиці Кравчука із загальною площею 35 метрів квадратних платитиме 743 гривні на місяць.

Коли у підприємців закінчуватиметься строк дії договору паспорта прив’язки, договори оренди укладатимуть в обов’язковому порядку, відповідно до рішення міськради. Всі кіоски протягом 2017-2019 років хочуть перевести на таку систему оплати, що може дозволити отримати 4 мільйони гривень до міського бюджету.

Нагадаємо, цьогоріч у Луцьку планують отримати два мільйони гривень завдяки платі за користування елементами благоустрою, яку сплачуватимуть власники тимчасових споруд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинь чемпіон Показати IP 11 Березня 2017 10:54
Підприємець має паспорт прив’язки тимчасової споруди, то мають бути й правовстановлюючі документи на земельну ділянку (свідоцтво про право власності або користування чи договір оренди земельної ділянки), за якими розраховується плата за землю.
Иван до Волинь чемпіон Показати IP 11 Березня 2017 13:11
а за землю денег брать не будут, будут брать деньги за так называемый "благоустрій" .Плюс ко всему заставляют заключать попутно договора на уборку прилегающей территории и вывоз мусора. Григоренко нужно заставить покушать горсть земли, раз аппетит так разошёлся
Санчез Показати IP 11 Березня 2017 15:47
А Ткачук буде платити?
ага до Санчез Показати IP 11 Березня 2017 18:47
Вовком орали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus