USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У міську власність Луцька хочуть прийняти частину гуртожитку

25 Січня 2016 15:47
З балансу обласної ради у власність територіальної громади просять перевести частину приміщень гуртожитку, у якому мешкають медики.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 25 січня.

Як повідомив депутат, заступник голови фракції УКРОП Микита Рабан, до нього звернулася ініціативна група мешканців гуртожитку по проспекту Соборності, 3. У рішеннях облради від 2012 та 2013 років було визначено передати з балансу обласної територіальної громади міській громаді Луцька частини гуртожитку – 2-6 поверхи правого блоку та 5 поверх лівого блоку для подальшого використання і можливої приватизації мешканцями приміщень, де вони проживають.

Основним каменем спотикання, зі слів депутата, раніше було розмежування обліку електроенергії, також є певні проблеми з переплануванням приміщень. Наразі вказані приміщення належать обласній клінічній лікарні та перебувають на балансі облради.

Як розповіли присутні під час засідання представники ініціативної групи, у лівому блоці гуртожитку приміщення вже приватизовані, там створено кооператив «Світанок».

У майбутньому мешканці хочуть приєднатися до ОСББ.

Своєю чергою, заступник директора департаменту ЖКГ міськради Надія Коленда зауважила, що досі у міську комунальну власність приймали лише цілісні будівлі, а не їхні частини. Вона зазначила, що перебування на балансі обласної ради вже дає право мешканцям приватизувати свої приміщення.

Також посадовець звернула увагу на те, що приміщення першого поверху будівлі передали на баланс Луцького базового медколеджу, а розмежування обліку електроенергії цих приміщень та поверхів, які пропонується передати у міську власність, не здійснене досі. Також вона повідомила, що у 40% приміщень мешканці зробили самовільні перегородки.

Голова комісії Андрій Козюра зазначив, що якби питання насправді хотів вирішити головний лікар обласної клінічної лікарні, міська рада взагалі не була б потрібна.

У підсумку, після дискусії до проекту рішення вирішили внести зміни. Так, рекомендували дати згоду на прийняття в міську комунальну власність частини приміщень гуртожитку, приймання-передачу здійснити після забезпечення окремого обліку електроенергії частини приміщень, що пропонуються для передачі. Департаменту ЖКГ зобов’яжуть звернутися до облради щодо внесення змін у розпорядження щодо використання площ першого поверху Луцьким базовим медичним коледжем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus