USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинь шукає інвесторів для вирощування енергетичних культур

21 Травня 2015 13:00
На Волині інвесторам пропонують понад 15 тисяч гектарів землі для вирощування енергетичних культур.

Енергозбереження та використання альтернативних видів палива замість природного газу – нині актуальне питання для економіки та енергетичного сектора України. Відтак, постійно збільшується попит на твердопаливні котли, які можуть використовувати у своїй роботі солому, тирсу, деревину, пелети, енергетичні культури.

Оскільки є попит, є і пропозиція – Волинська область стала привабливим для інвесторів краєм, де можна вирощувати енергетичні культури, такі як міскантус, сорго, енергетична верба.

Волинські земельники, розуміючи перспективу такого виду бізнесу, а також – важливість залучення інвестицій в економіку краю, спрацювали на випередження, - повідомляють у прес-службі ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

«Аби створити потенційним інвесторам усі умови для роботи, в області здійснили моніторинг непридатних для ведення сільського господарства земель, однак які придатні для вирощування енергетичних культур. Вони абсолютно невибагливі до ґрунтових умов і нею можна засаджувати землі, на яких інші культури вирощувати не дозволено»,
- розповідає перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в області Світлана Богута.

«Нині у європейських країнах, зауважують фахівці, 8 із 11% поновлюваної енергетики – біоенергетика. Це – виробництво електроенергії з біомаси, тобто відходів деревини, соломи, лушпиння, енергетичної лози, міскантусу», - наголошує вона.

Відтак, у Волинській області визначили 15,9 тисячі гектара земель, які можуть використовуватися для вирощування енергетичних культур і які будуть пропонуватися інвесторам.

«Біля кожного села можна знайти землі, що непридатні для традиційного обробітку, але можуть з подвійною користю використовуватись у біопаливних проектах. Частина мешканців отримає додатковий заробіток і місцевість отримає додаткову енергію завдяки відновлювальним джерелам сировини», - акцентувала Світлана Богута.

До слова, нині в області під енергетичні культури вже відвели 7,5 тисячі гектара, 1,5 тисячі з яких вже дають «урожай».

Таку важливу роботу вдалося втілити завдяки роботі першої в Україні розширеної обласної комісії з інвентаризації земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення в межах та за межами населених пунктів, яка працює на теренах регіону вже півроку та має на меті створити цілісну картину земель краю та ефективності їх використання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
зробіть за нас Показати IP 21 Травня 2015 13:08
В багатьох країнах на пісках і камінні вирощують с/г культури .... А ми бідненькі і дурненькі з чорноземами. Ця країна приречена ! Не вміємо нормально і вирощувати і переробляти с/г продукцію і зберігати її . В Україні з кожним роком і старші і молоді і малі все менше хочуть працювати! Спати, їсти, горілочки попити, інтернет поганяти і тоді відпочити після цієї важкої праці маємо .
ооо до зробіть за нас Показати IP 21 Травня 2015 14:15
о трудяга невидимого фронту. В нашій країні працювати це всеодно що воду в ступі молотити, працюєш працюєеш і нічого не маєш , краще ніде не працювати і бути бідняком ніж бути працюючим бідняком, коли не працювати як віл за копійки то хоч здоровя не надірвеш.;)) і взагалі людям потрібно цінити свою працю а не продаватись за 3 копійки
бандеровець до ооо Показати IP 21 Травня 2015 20:20
він щось не так написав? де це ти так прац.єш бідненький? треба просто хотіти працювати а не насилувати землю і все буде родити! Зробіть за нас повністю правильно написав
гии до зробіть за нас Показати IP 21 Травня 2015 15:28
ти, трудяга, напевно, виорав 50 соток, накормив корову, качок, гусей, корову пригнав з паші, сів тако на 5 хвилин за компютер, і відкрив нам усім очі, ділок мля...
Такі да! до зробіть за нас Показати IP 21 Травня 2015 16:47
Да, я саме такий.
Інвестиції Показати IP 21 Травня 2015 15:05
Перелік потенційних інвесторів для цього розміщено тут: http://www.investservice.org.ua/?cat=152
Інвестор до Інвестиції Показати IP 21 Травня 2015 15:07
Наприклад: "Венгерская компания «Silvanus Forestry» может рассматриваться как потенциальный инвестор в биоэнергетику Украины. Венгерская компания может выступать генеральным поставщиком сырья для создания в Украине плантаций по выращиванию энергетических растений. После их переработки, они могут использоваться как альтернативное промышленное топливо. Данное сырье является возобновляемым, в отличие от нефти или газа." http://www.investservice.org.ua/?p=1692
Інфєстор Показати IP 21 Травня 2015 16:06
Ти, Сашко, звичайно молодчинка, що цікавишся, але мушу тебе розчарувати - різниця між твоїми рожевими мріями та реальним станом справ дуже велика.. На території рідної моєму серцю Волині (як і взагалі у державі) склалася дуже несприятлива інвестиційна атмосфера. Як може здаватися на перший погляд - війна головна проблема - та ні. Як показує досвід в інших країнах, що перманентно перебувають у стані військового конфлікту (Ізраїль і т.д.) в таких умовах можна успішно розвиватися. Але ж ні... Це не про нас. На території Волинської області середній та великий бізнес має кланово-олігархічну структуру. І мова йде зовсім не про заїжджені Коломоські, Ахмєтки і т.д. а про наших, місцевих, які помаленьку вбралися в шкуру помісних панів, а населення успішно приміряє ланцюги сучасних кріпаків. Я про Єрьомок, Івашків на Ковельщині, Серйожок Мартиняків на Локачинсько-Горохівському напрямі.. Про Чорнухів, Романюків та інших у Луцьку.. Список досить великий, до речі. Та до чого я веду?! Зайти на територію Волині із середньо-великим бізнесом стає все більш важко, а у деякі сфери й узагалі поготів! Прикрий досвід Кроноспанів, які ледве пережили групку Яника, що міцно поклала на них око; які пережили відміну вільної економічної зони Нововолинськ - лише один з багатьох, хто реально знає, як воно - працювати на Волині. А таких прикладів добрих декілька десятків. Сьогоденна влада в області - то взагалі біда.. У помаранчевих були пчоли в голові і Бондар головою, який вас у зад поцілує, язиком підлиже, а потім ще й вкусить за ****, у ригіаналів на місцях було всьо чотко (коштує стільки і стільки і молися, же би ти не сподобався якомусь Льовачкіну).. А зараз - то бракує слів - влада номінальна.. Дойшло до того, що працівники ОДА відверто кепкують із своєї роботи і кажуть - було всяко, але ТАКОГО ще не було... Ото тобі, Сашко, мікроклімат. Рецепту виходу із цієї ситуації я не знаю, але речі треба називати своїми іменами та об"єктивно дивитися на реальний стан справ
1234 до Інфєстор Показати IP 22 Травня 2015 09:46
Рецепт виходу з цієї ситуації 50 років. Коли наші внуки в першу чергу будуть поважати себе, свою націю, землю, працю і думати хоча б про наступне покоління. Цьому поколінню це не дано: воно кладе під себе (після мене хоч потоп), спите, 1\3 сидівших і т.д. Хазяїн батраку сказав за 1 тис.грн. будеш працювати 10год, потім 12, 14, а той гривою маше і паше. Стадо баранів. Зато область одна з ведучих в експорті дупомийок (можна зрозуміти, матері треба кормити дітей). На це потрібен час, не одна нація проходила трансформаційний процес, до прикладу поляки в 90х. Щодо інвестора, то нехай приходять хто може з будь-якими інвестиціями, щоб хоч якось розбавити олігархічну монополію.
Кирило Показати IP 27 Травня 2015 07:23
Я так розумію, що взяти в оренду землю під вирощування енергетичних культур на Волині не можна? бо там є група підприємців які нікого не пускають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus