USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині «перехрестили» жінку всупереч її бажанню

24 Грудня 2013 15:14
Волинський священик УПЦ (Московського Патріархату) здійснив таїнство Православної Церкви проти волі людини. Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Як йдеться у повідомленні, до редакції газети «Волинські єпархіальні відомості» звернулася молода жінка разом зі своєю мамою – вірні парафії Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патірархату з села Пустомити Горохівського деканату. Вони й розповіли цю історію, попросивши надати їй розголосу.

Іванна, охрещена в дитячому віці, та Володимир, житель села Ватин, який є парафіянином УПЦ (МП), вирішили повінчатись у селі нареченого. Після Сповіді місцевий священик повідомив нареченій: має прочитати над нею «якусь молитву». Наречена перепитала, чи бува не «перехрещувати» він її збирається. Батюшка заспокоїв, що ні, однак тут же, без згоди Іванни (не особливо обізнаної в церковних обрядах), таки «перехрестив» її та видав друге в її житті свідоцтво про Хрещення.

Ректор Волинської православної богословської академії, кандидат богословських наук священик Володимир Вакін так оцінив цей вчинок: він порушує 47 Апостольське Правило про заборону перехрещень. Також зазначив, що таїнство Хрещення є добровільним входом до Церкви Христової, а в цій ситуації священик «вів до Христа засобами, якими не заповідав Христос». Згідно з тим же Правилом, покаранням за такі вчинки має бути позбавлення сану, бо особа фактично «насміхається з Христа і смерті Господньої», - додав богослов.

«Перехрещення» Іванни спровокувало скандал. Молода пара відмовилася вінчатися у Ватині, а подружжям вони стали пізніше в храмі Київського Патріархату.

На завершення розповіді Іванна залишила редакції два свідоцтва про Хрещення: перше – видане при здійсненні таїнства після її народження, і друге – ватинським священиком нещодавно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Емелія! Показати IP 24 Грудня 2013 16:27
Священик не мав права таке робити. Тому що таїнство Хрещення відбувається тільки раз в житті і ніхто не має права перехрещувати людину якщо вона прийшла до іншої християнської церкви . Бо релігійні погляди можуть змінитись, але Хрещення - одне. Адже це таїнство вже відбулося. Це свідчить про те що духовні особи можуть навіть не знати таких речей. Хоча в кожній семінарії про це повинно вивчатись. Але такі питання має знати кожна людина, особливо християни. Головне - це не засуджувати наших священиків, а молитись за них. Бо вони також люди і можуть допускати помилок.
Степан Показати IP 24 Грудня 2013 17:08
Краще б він на цій Іванці не одружувався... Матиме тільки хлопоту з такою на все життя.
Іванка до Степан Показати IP 24 Грудня 2013 18:42
Видно й з тобою жінки мають клопіт.
109 Показати IP 24 Грудня 2013 19:36
Вроді прийшли вінчатись,а іі перехрестили. Ніяк не можу зрозуміти нашо,якщо була Іванна і стала Іванна. Нашо скандал такий?
1 Показати IP 24 Грудня 2013 23:16
Це не церква. Це бізнес.
В Показати IP 25 Грудня 2013 07:23
Зараз батюшки взагалі роблять що хочуть, у нас в селі Дачне на стіні на іконі є зображення старости і його свата і батюшки це одобрює, так що в нас в селі є живі каноновані особи, приїздіть до нас молитися живим які зображені на іконі
Вільна Волинь Показати IP 25 Грудня 2013 18:36
Скажіть мені, будь ласка, наступне. Як можна похрестити чи перехрестити людину без води?
костянтин Показати IP 26 Грудня 2013 15:08
А як вам те що Церква на ГПЗ де розвертаються тролейбуси Э ПРИВАТНОЮ.
Піп УПЦ Показати IP 27 Грудня 2013 09:27
Це просто цирк. Батюшка, "перехрещена" і журналіст – всі клоуни.
просто до Піп УПЦ Показати IP 16 Січня 2014 23:54
І піп УПЦ - теж клоун.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus