USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Святвечір – у римо-католиків Луцька. ФОТОРЕПОРТАЖ

25 Грудня 2013 08:19
За мир, спокій та те, щоб не лилася людська кров, молилися під час Меси у Святвечір римо-католики Луцька.

Урочиста вігілійна Меса відбулася 24 грудня у кафедральному соборі святих Апостолів Петра і Павла у Луцьку.

Окрім вірних римо-католицької церкви богослужіння запрошували відвідати православних лучан.

«В цю ніч народжується Ісус Христос, Син Божий, стає людиною, одним із нас, щоб кожен з нас став тим Дитям Божим, щоб мали право на життя вічне. Бог приходить на землю, щоб людей привести на небо. Просімо Господа, щоб ці святкування Різдва Христового наблизили нам це небо, до якого ми подорожуємо. Ціль нашого життя – досягти це небо», - зазначив єпископ Станіслав Широкорадюк.

Під час Меси єпископ неодноразово згадував про важливість подій, які нині відбуваються в Україні. Так, молилися за те, щоб народ, який бореться за свої права, завжди рахувався із законом Божим.

«Під час Адвенту ми роздумували про це подвійне очікування. Перше очікування – довге, тривале очікування для ізраїльського народу, воно тривало століттями і навіть тисячоліттями. Це було довге і важке очікування, чи здійсниться обітниця Божа і коли. Це було довге очікування, але не вічне. Воно закінчилося в ту святу ніч. Наше очікування швидкоминуче – чотири тижні Адвенту ми очікуємо народження Ісуса Христа, щоб відсвяткувати цю подію, незалежно від того, за яким календарем ми святкуємо. Цим святкуванням закінчується наше очікування, а тепер є реалізація Божого плану спасіння. Перш за все, ми повинні зрозуміти, яке коротке наше життя, як швидко воно минає, як швидко минув Адвент. Яким він був – неспокійним, переповненим тривогами та очікуваннями. Ми всі молимось про мир та спокій, про те, щоб не лилася людська кров, щоб не чинилася кривда людині, щоб кожен на своєму місці, і той, хто виконує накази, мав відповідальність перед Богом. Під час Адвенту ми робили різні постанови – чи то молитися, чи дотримуватися посту, чи робити добрі вчинки. Щось вдалося, щось ні, але єдине, що відомо, – нічого не можна повернути», - звернувся до прихожан Станіслав Широкорадюк.

У його проповіді йшлося і про важливість родини та про те, що свято Різдва Христового нагадує про вартість та святість сім’ї.

Після завершення Меси молодь продемонструвала вертеп, присвячений Різдву та тому, наскільки важливо відкрити своє серце та душу для Господа.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ось так!! Показати IP 25 Грудня 2013 10:31
Дуже гарно, всім гарних свят! Христос народився!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus