USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Чилі протестувальники спалили церкву XIX століття

19 Жовтня 2020 16:33
У столиці Чилі 18 жовтня відбувся мітинг, який закінчився масовими зіткненнями з поліцією. Зокрема, у Сантьяго під час протесту спалили католицький храм, який побудували ще в кінці XIX століття.

Про це повідомляє 24 канал.

У Сантьяго 25 тисяч людей вийшли на вулицю для того, щоб відзначити річницю початку антиурядового руху.

Спочатку люди збирались мирно. Потім почалися масові сутички з поліцією. Силовики застосовували сльозогінний газ та водомети. Протестувальники грабували магазини та здійснювали акти вандалізму.

Мітингарі увірвались до неоготичного храму Сан-Франциско-де-Борха. У ньому часто проводила свої церемонії чилійська поліція. Всередині протестувальники спалили декілька ікон, а також викрали певні елементи оздоблення церкви.

Потім підпалили храм Асунсьйона. Це один з найстаріших католицьких храмів Сантьяго. Йому було 144 роки. Шпиль і купол собору згоріли та впали на землю.

Також протестувальники підпалили поліційний відділок.

Протести в Чилі почались 18 жовтня 2019 року. Причиною було підвищення вартості проїзду в столиці. Потім люди вимагали соціальних реформ. Поліція жорстоко розганяла мітинги. За рік загинуло 30 протестувальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Glover Показати IP 19 Жовтня 2020 17:04
Церковь несёт свет, только когда горит.
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2020 13:20
На замітку для наших людей, які з приводу підвищення цін на проїзд лише коментарі писати можуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus