USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відслужили Літургію із сурдоперекладом

29 Грудня 2013 08:00
Літургію для вірян із вадами слуху відслужили в Свято-Пантелеімонівському храмі Луцька.

У час Різдвяного посту, готуючи себе до світлого свята Різдва Христового, православні християни приступають до святих Таїнств Сповіді і Причастя. Таку духовну потребу мають і нечуючі, отож в суботу 28 грудня для них була відслужена Божественна Літургія із сурдоперекладом.

Богослужіння очолив клірик Свято-Покровського кафедрального храму архімандрит Аліпій (Сапіга). Чин Таїнства Сповіді провів ієромонах Ілля (Вишневський), а сурдопереклад молитов, як і самої Літургії здійснила сурдоперкладач Наталія Сидорук.

Усі присутні на богослужінні також приступили до святого Причастя.

«Вітаю вас, дорогі брати і сестри із прийняттям Святих Христових Таїн. Нехай милосердний Господь, з яким ви сьогодні з’єднались, завжди перебував у вашому серці, і щоб ваша любов, яка горить у ваших серцях обіймає усіх тих людей, які вас оточують. Вам нелегко, але з Богом можливо все, адже сенс життя людини – це життя з Богом», – сказав, у своєму слові проповіді до присутніх, отець Аліпій.

Своєю чергою, особистий секретар митрополита Волинського і Луцького Ніфонта протоієрей Валентин Марчук разом із архімандритом Аліпієм (Сапігою) вручив благословенні грамоти митрополита Волинського і Луцького Ніфонта сурдопереклаадчам Наталії Сидорук, Любові Гнідець та Лії Кузьмич.

«В нас також є плани розробити сурдопереклад телепередачі «Дзвони Волині», зробити відповідну стрічку новин. А також під час трансляції вже цих різдвяних богослужінь на телеканалі «Нова Волинь» також буде сурдопереклад, ми про це будемо клопотатись перед керівництвом ВОДТРК», – повідомив також отець Валентин Марчук.

Варто зауважити, що такі Літургії стали вже традиційними, а вірними із вадами слуху вже не перший рік духовно опікується ієромонах Ілля (Вишневський).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus