USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

10 фактів про поцілунки Брежнєва. ФОТО

5 Жовтня 2012 11:19
Поцілунок ‒ знак любові, поваги, прихильності або ж дружби. У політичній сфері поцілунки набули особливої популярності у другій половині двадцятого століття, і моду на них ввів генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв. Він без жодного збентеження і скутості роздавав ці знаки поваги видатним політичним діячам і просто симпатичним йому людям.

З найвідоміших поцілунків знаменитого керівника склали рейтинг bigpicture.ru.

Навряд чи в 70-х роках знайшовся хоча б один чех, який не знав би, що таке «потрійний Брежнєв» ‒ по одному поцілунки в обидві щоки і фінальний ‒ у губи. Поцілунок Брежнєва і генерального секретаря Комуністичної партії Чехословаччини Густава Гусака справив на жителів братньої країни таке враження, що спогади про цю історичну подію живі в серцях чехів досі.

Одного разу Брежнєв спробував поцілувати румунського лідера Нікола Чаушеску. Однак румин виявився єдиним, хто прямо і категорично відмовився від цього ритуалу, оскільки був вкрай гидливий.

У 1971 році сталася ще одна невдала спроба «потрійного Брежнєва», цього разу «жертвою» генсека повинна була стати Маргарет Тетчер. Однак, «залізній леді» вдалося тактовно ухилитися від цього дружнього жесту, неприйнятного для манірних англійців.

У 1973 році в СРСР приїхала делегація з США. Після промови генсека до нього підійшла з квітами молоденька американка, яку велелюбний генсек тут же розцілував з притаманною йому пристрастю і самовіддачею. Досі непримітна вчителька хореографії Енні Холлман відразу стала відомою на весь світ.

Джиммі Картер, 39-й президент Сполучених Штатів, був єдиним американським президентом, удостоєним поцілунку знаменитого радянського керівника.

Дружній поцілунок Брежнєва з Йосипом Броз Тіто був такої сили, що, за чутками, навіть пошкодив губу югославському лідеру.

У 1968 році Ясір Арафат вперше відвідав СРСР, де йому влаштували зустріч з генсеком ЦК КПРС. Палестинський лідер швидко завоював довіру Кремля, що може підтвердити знаменитий потрійний брежнєвський поцілунок.

Пристрасний поцілунок Леоніда Ілліча з Індірою Ганді, відображена на фотографії, займає своє місце в її апартаментах, перетворених на музей, поряд з іншими реліквіями, пов’язаними з ім’ям цієї великої жінки.

У 1974 році кубинський лідер, який вперше летів у СРСР, вже знав про ритуал генсека цілувати гостей при зустрічі, а також знав, що стане посміховиськом у себе на батьківщині, якщо дозволить йому це зробити. Тому він знайшов оригінальний вихід. По трапу Фідель Кастро збіг з величезною димлячою сигаретою в зубах, що не дозволило Брежнєву зганьбити кубинця перед його співвітчизниками.

Найвідоміший поцілунок Леоніда Ілліча ‒ з Еріком Хоннекером, керівником НДР, в 1971 році. Цей акт дружби народів був навіть відображений на Берлінській стіні молодим, але дуже талановитим художником Дмитром Врубелем. «Братський поцілунок» став символом падіння Берлінської стіни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тиць-здиць Показати IP 5 Жовтня 2012 11:35
Пригадую, коли Брєжнєв цілував інших в губи, ці "інші" його самого старалися поцілувати в дупу.
Мадлен Олбрайт Показати IP 5 Жовтня 2012 17:44
Чаушеску був параноіком, а не просто гидливим! Він возив із собою продукти, білизну і постійно мив руки спиртом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus