USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

11 серпня: події, факти, дні народження

11 Серпня 2011 00:01
День народження 11 серпня відзначають голова Волинської обласної організації партії «Реформи і Порядок», телеведучий Олександр Мартинюк (на фото) і колишній директор Інформаційно-аналітичного центру «Луцьк» Мирослава Радавська.
«ВН» вітає їх і бажає здоровя, достатку, успіхів у роботі.
Цього дня народилися німецький спортивний діяч, засновник сучасної спортивної гімнастики Фрідріх Людвіг Ян, російський лікар-психолог – представник нетрадиційної медицини, гіпнотизер Анатолій Кашпіровський, чеський студент, який вчинив самоспалення на Вацлавській площі у Празі на знак протесту проти військової інтервенції Радянського Союзу до Чехословаччини 1968 року, Ян Палах, американський бізнесмен українського походження, розробник комп'ютерів, співзасновник фірми Apple Стівен Возняк, російський підприємець, засновник шахрайської фінансової піраміди «МММ» Сергій Мавроді, український фігурист В'ячеслав Загороднюк, український футболіст Віталій Косовський.
1906 – у Великій Британії Юджин Ласт запатентував звукове кіно.
1921 – опубліковано наказ Раднаркому комуністичної Росії про впровадження нової економічної політики (НЕП).
1926 – компанія «Кодак» оголосила, що почала роботи зі створення кольорової кіноплівки.
1959 – у Москві відкрили міжнародний аеропорт «Шереметьєво».
1969 – у Беверлі-Хіллз Дайана Росс уперше представила аудиторії групу Jackson 5, одним із членів якої був 11-річний Майкл Джексон.
1973 – в СРСР по телебаченню почали показ серіалу «Сімнадцять миттєвостей весни», поставленого Тетяною Ліозновою за повістю Юліана Семенова.
1979 – у небі над Дніпродзержинськом (Дніпропетровська область) через помилку авіадиспетчера сталося зіткнення двох радянських пасажирських літаків Ту-134. У результаті загинуло 173 людини, зокрема 17 футболістів футбольної команди «Пахтакор» (Ташкент), яка летіла з Узбекистану на матч до Мінська.
1981 – надійшли в продаж перші комп'ютери IBM PC.
1984 – президент США Рональд Рейган, перевіряючи мікрофон перед прес-конференцією, заявив на всю країну, не знаючи, що мікрофон увімкнули: «Дорогі американці, дуже радий повідомити вам, що я щойно підписав закон про оголошення Росії поза законом на віки вічні. Бомбардування почнеться за п'ять хвилин».
1989 – реабілітовано всіх засуджених у справі «Спілки визволення України».
1994 – Фідель Кастро скасував обмеження на виїзд із Куби, у результаті виявилася величезна кількість бажаючих негайно залишити країну. Наприкінці серпня виїхало 20 тисяч кубинців .
1997 – в Одесі «на замовлення» вбили головного редактора газети «Вечірня Одеса» Бориса Дерев'янка.
Злочин не розкрито, імовірний убився повісився в СІЗО.
1999 – повне сонячне затемнення, видиме на території Європи.
2004 – ростовський суд визнав співака Філіппа Кіркорова винним у образі журналістки Ірини Ароян.
2008 – так звані «миротворчі» сили Росії продовжили війну проти Грузії в ході наземної операції, захопивши міста Сенакі, Зугдіді, Поті та низку сіл. Росіяни не погоджуються на план мирного врегулювання й пояснюють свою агресію намаганням не допустити ударів Грузії по Південній Осетії та Абхазії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus