USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

13 жовтня: факти, події, дні народження

13 Жовтня 2010 11:12
13 жовтня народилися німецький вчений і політичний діяч, лікар, патологоанатом, який першим описав лейкемію Рудольф Вірхов, російський поет і прозаїк Саша Чорний, радянський воєначальник, один із перших маршалів Радянського Союзу Олександр Єгоров, російський поет, автор пісень Олексій Сурков («Бьется в тесной печурке огонь»(на відео)), французький актор і співак Ів Монтан (на відео), український учений-етнограф Михайло Сікорський, британська політична діячка Маргарет Тетчер, радянський і російський режисер театру й кіно Марк Захаров („Дванадцять стільців”, „Звичайне диво”, „Той самий Мюнхгаузен”, "Юнона и Авось"(на відео), „Дом, який збудував Свіфт”), радянський і російський комедійний кіноактор Савелій Крамаров (на відео) («Джентльмени удачі», „Іван Васильович міняє професію”, „Афоня”), канадський журналіст, співзасновник „Грінпісу” Роберт Хантер, американський сценарист і продюсер, автор і продюсер телесеріалу «X-files» Кріс Картер, американська співачка, акторка, танцюристка Мері Осмонд, британський боксер-професіонал Девід Хей, футболісти Раймон Копа та Михайло Старостяк.

13 жовтня 1792 року було закладено перший камінь в основу резиденції президента США, яка з 1809 р. стала називатися «Білим домом». 1884 року Грінвіч був затверджений як місце проходження нульового меридіана. У 1900 році вийшла основна книга Зигмунда Фрейда - «Тлумачення сновидінь». 1917 року сталося Фатімське диво: у Португальському місті Фатімі групі дітей вкотре явилася Діва Марія, і цього разу же близько 70 тисяч людей, які прийшли сюди, стали свідками припинення дощу та дивних рухів і перетворень сонячного диску.
1975 року на екрани СРСР вийшла комедія Георгія Данелії «Афоня» (на відео), в якій зіграли Леонід Куравльов, Євгенія Симонова, Євген Леонов.

1992 року на посаді прем'єр-міністра України затверджений Леонід Кучма. У 2007 році стався вибух побутового газу в Дніпропетровську, під час якого було зруйновано два під'їзди 10-поверхового будинку, загинуло 23 людини, 17 осіб було поранено.

День ангела відзначають Олександра, Олексій, В’ячеслав, Григорій, Леонід, Михайло, Петро.

У світі сьогодні відзначають Міжнародний День зі зменшення небезпеки стихійних лих.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 13 Жовтня 2010 14:38
Гарні ж пісні колись були!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus