USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

16 грудня: події, факти, дні народження

16 Грудня 2010 09:01
День народження 16 грудня відзначають завідувачка дошкільного навчального закладу №1 міста Луцька Тетяна Мех, редактор інформації радіостанції «Луцьк» Оксана Коваленко, помічник народного депутата Анатолія Горбатюка Володимир Кривович (на фото), а також начальник аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління МНС України у Волинській області Анатолій Степанюк.

«ВН» вітають усіх іменинників та бажають їм здоров’я й успіхів у роботі.

Цього дня також з’явилися на світ видатний німецький композитор Людвіг ван Бетховен, англійська письменниця, основоположниця реалістичного сімейного, «жіночого» роману Джейн Остін («Розум і почуття», «Гордість і упередження», «Емма»), російський воєначальник, генерал-лейтенант Антон Денікін, радянський воєначальник, генерал армії, Герой Радянського Союзу Микола Ватутін, визначний англійський письменник-фантаст, футуролог і винахідник, автор сценарію до культового культового науково-фантастичного фільму Стенлі Кубрика «Космічесна одісея 2001» Артур Кларк, радянський режисер і художник-постановник мультфільмів Вітольд Бордзіловський («Каченя, яке не вміло грати у футбол», «Мішок яблук» - на відео, «Дід Мороз і Сірий вовк»), російський композитор Родіон Щедрін (автор зокрема «Веселого маршу монтажників-висотників» - на відео), шведський композитор, музикант, музичний продюсер, аранжувальник і співак, учасник групи АББА, переможець «Євробачення-1974» Бенні (Йорн Брор Бенні) Андерссон, радянський і російський теле- й радіоведучий, продюсер, кіноактор, народний артист Росії Юрій Ніколаєв, українська поп-співачка, колишня солістка поп-групи «ВІА Гра», телеведуча Анна Сєдокова - на відео.
У цей день 1637 року під Кумейками почалася битва повстанців під проводом Павла Бута (Павлюка) з польською армією, яка завершилася 20 грудня «переговорами», під час яких Бута віроломно схопили і стратили. 1899-го в Італії було засновано футбольний клуб «Мілан».

1919-го більшовицькі війська ввійшли у Київ.
1922 року радикальний націоналіст Неведомський у Варшаві вбив першого президента Польщі Габріеля Нарутовича, який обіймав цю посаду менше тижня.
1922 року був створений Верховний Суд України.
У 1934-му арештовані більшовики Григорій Зіновьєв і Лев Каменєв, звинувачені в «моральній відповідальності» за вбивство Сергія Кірова.

1957 року радянська експедиція вперше досягла південного геомагнітного полюса Землі.
1966-го у Великій Британії випущений перший сингл Джимі Хендрікса Hey Joe. У 1970 році на зустрічі в Гаазі представники 50 держав підписали угоду про запобігання незаконного захоплення літаків
1981-го у Кремлі голова революційної ради Афганістану Бабрак Кармаль вручив генсеку Леоніду Брежнєву вищу нагороду своєї країни – «Сонце Свободи». У відповідь кремлівський лідер, який ввів війська до Афганістану, заявив: «Над Афганістаном зійшло сонце свободи, і нікому не дано погасити його!»
1983 року група The Who оголосила про свій розпуск . А через два роки Сильвестр Сталлоне одружився з акторкою Бріджит Нільсен.
1991-го Верховна Рада Казахстану ухвалила закон про державну незалежність Республіки Казахстан. Тоді ж Верховна Рада Росії оголосила себе правонаступницею Верховної Ради СРСР.
У 1997 році після перегляду однієї із серій мультфільму про покемонів у лікарні Японії потрапили 685 дітей з приступами епілепсії.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Кривович Показати IP 16 Грудня 2010 12:48
Я безмежно всім Вам вдячний, за те що пам’ятаєте про мою скромну персону, хто від щирого серця вітав та вітає з святом! Напередодні новорічних свят хочу Вам і Вашим рідним побажати добра та здоров'я, радості від професійної діяльності, незмінних творчих успіхів і натхнення у всіх починаннях. З повагою Володимир Кривович http://vkontakte.ru/id70059592

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus