USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

16 серпня: події, факти, дні народження

16 Серпня 2011 00:01
День народження 16 серпня відзначають перший заступник голови Верховної Ради волинянин Адам Мартинюк (на фото), головний лікар приватного підприємства «Діагностичний центр», голова асоціації підприємців в галузі медицини та фармації Волинської області Микола Цюх, голова первинної ветеранської організації Волинської облспоживспілки Петро Ведринський, журналіст і фотограф Ірина Мельник, журналіст Тетяна Урбан.

«ВН» вітають іменинників зі святом, бажають міцного здоров’я, злагоди, успіхів у роботі.
Цього дня народилися український хоровий диригент, художній керівник і гендиректор Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Верьовки Анатолій Авдієвський, французький кіноактор-комік і режисер П'єр Рішар (Дефей), український військовий діяч, віце-адмірал, заступник міністра оборони – командувач Військово-морських сил України у 1993-1996 роках Володимир Безкоровайний, українська журналістка, політичний оглядач Тетяна (Євгенія) Коробова, американський кінорежисер Джеймс Кемерон («Титанік», «Термінатор», «Чужі», «Аватар»), американська поп-співачка, кіноакторка, танцівниця Мадонна (Мадонна Луїза «Вероніка» Чикконе), французький велогонщик Лоран Фіньон, український прозаїк, поет, культуролог Юрій Іздрик, російська кіноакторка, телеведуча Юлія Висоцька.

1938 – виконком Комінтерну ухвалив рішення про розпуск польської комуністичної партії у зв'язку з проникненням туди фашистських агентів.
1941 – в СРСР виданий наказ №270, за яким усі військовополонені оголошувалися зрадниками.
1945 – у Москві між СРСР і з Польщею підписаний договір про радянсько-польський кордон, в основу якого була покладена «лінія Керзона», запропонована ще у 1919-1920 роках.

1956 – в СРСР ухвалено постанову про зрошення й освоєння цілинних земель.

1960 – Кіпр проголошений незалежною державою – Республікою Кіпр.

1960 – заснована Міжнародна академія астронавтики.
1962 – ударника Піта Беста вигнали зі складу «Бітлз».
1976 – на великий екран вийшла кінокомедія Ельдара Рязанова «Іронія долі, або з Легкою парою!».
1985 – американська співачка Мадонна Чикконе у свій 27-й день народження вийшла заміж за актора Шона Пенна.
1998 — у Луганську наслідок вибуху на шахті ім. XIX партз'їзду загинули 24 гірники
2005 — літак MD82 компанії West Caribbean Airlines, який здійснював рейс за маршрутом Панама — Мартініка, зазнав катастрофи біля Мачікеса на заході Венесуели. Загинули вісім членів екіпажу і 152 пасажири; всі були громадянами Франції

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus