USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

17 червня: події, факти, дні народження

17 Червня 2011 00:01
День народження 17 червня відзначають представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на Волині Степан Родич (на фото) та директор луцького кінотеатру «Промінь» Костянтин Пантік.
«ВН» вітають їх з днем народження та бажають здоров’я, довголіття і достатку.
Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою.
Цього дня народилися король Швеції, полководець Карл XII, французький композитор Шарль Гуно, російський композитор, диригент Ігор Стравінський («Весна священна», «Мавра», «Соловей», «Жар-птиця»), німецький нацистський діяч Мартін Борман, радянський поет, автор текстів пісень «Гренада» і «Каховка» Михайло Свєтлов (Шейнкман), російський радянський письменник Віктор Некрасов («Пригоди капітана Врунгеля», «У окопах Сталінграда»), український радянський поет Валентин Бичко, український політичний і громадський діяч, дисидент і політв'язень радянських часів Михайло Горинь, польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі («Родинне життя», «Ілюмінація», «Захисні кольори», «Спіраль», «Рік спокійного сонця», «Брат нашого Бога»), український співак, брат продюсера Володимира Бебешка Левко Дурко (Леонтій Бебешко) (пісні «Ноу проблем», «Файдулі фай»), український економіст, політик Володимир Лановий, український співак, композитор Іво Бобул, радянська й російська акторка Олександра Захарова («Кримінальний талант», «Формула кохання», «Убити дракона»), український радянський фігурист Віктор Петренко, польський актор Міхал Жебровський (фільми «Пан Тадеуш», «Вогнем і мечем», «Піаніст», «1612»), українська письменниця, телеведуча, юристка Лариса Денисенко.
1605 – під час бунту в Москві вбили спадкоємців царя Бориса Годунова.
1917 – у Києві відкрився II Всеукраїнський військовий з'їзд, на якому було проголошено автономію України.
1935 – створено американську кінокомпанію «Парамаунт пікчерз» (реорганізовано збанкрутілу в 1933 році «Парамаунт паблікс корпорейшн»).
1936 – усі поліцейські служби Німеччини, включаючи гестапо, передано під контроль СС (їх керівником став Генріх Гіммлер, який цього дня отримав звання рейхсфюрера).
1940 – Франція капітулювала перед фашистською Німеччиною.
1940 – у Латвію та Естонію введені радянські війська.
1941 – віддано наказ верховного головнокомандування збройних сил Німеччини розпочати здійснення плану «Барбаросса» проти СРСР уранці 22 червня.
1950 – чиказький хірург Річард Лоулер упродовж 45 хвилин виконав першу операцію з пересадки нирки людині.
1955 – відбувся перший політ радянського пасажирського реактивного літака Ту-104.
1969 – на сцені Бродвея відбулася прем'єра мюзиклу «О! Калькутта!» – перша постановка, в якій на сцені грали оголені актори.
1970 – американець Едвін Ленд запатентував фотокамеру «Polaroid».
1982 – у виступі на Генеральній Асамблеї ООН президент США Рональд Рейган назвав СРСР «імперією зла».
1985 – з'явилася кабельна телемережа «Discovery».
1988 – на екрани США вийшов фільм «Червона спека», у якому Арнольд Шварценеггер зіграв радянського міліціонера Івана Данка з Києва.
1988 – компанія «Microsoft» випустила операційну систему «MS DOS 4.0».
1990 – у Києві створено громадську організацію «Союз «Чорнобиль».
1992 – у своєму виступі в Конгресі США президент Росії Борис Єльцин оголосив комунізм поваленим.
1993 – у Москві президенти РФ Борис Єльцин та України Леонід Кравчук підписали угоду з розподілу Чорноморському флоту між Росією й Україною – 50 на 50.
2003 – мадридський «Реал» за 35 мільйонів євро купив півзахисника «Манчестер юнайтед» та капітана збірної Англії Девіда Бекхема.
2005 – померла українська художниця, народний художник СРСР, Герой України Тетяна Яблонська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Відвідувач сайту Показати IP 17 Червня 2011 14:04
Іменинник Родич залишився в памяті волинських журналістів полумяним борцем в догоду Анатолію Французу (з яким у нього були досить напружені стосунки), за зрощення влади і ЗМІ. З цього приводу він збирав форуми (Ковель, 2001 рік), різні агітаційні колоквіуми. Що з того вийшло, коментувати не варто. Сіамські близнюка так і не народились. Память, як у тому російському анекдоті. Приїжджає в село видна людина, яка там народилась та запитує: "А Ванька Коростыльов жив? Какой Ванька, тот, который в 1937 году накакал на крылце сельсовета? Он умер, прожив 93 года". За таке довге життя людина відома лише одним випадком. Так і Родич. З Днем народження, Пане Степане!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus