USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

17 липня: події, факти, дні народження

17 Липня 2011 00:01
День народження 17 липня відзначають депутат Волинської обласної ради Андрій Турак, волинський письменник, сценарист, краєзнавець Йосип Струцюк (на фото), волинська поетеса Олена Пащук, журналіст Світлана Зозуля.
«ВН» вітають їх і бажають здоров’я, наснаги, достатку.
Сьогодні професійне свято відзначають металурги.
Цього дня народилися німецький філософ, який запровадив в обіг термін «естетика», Александер Баумгартен, французький живописець, основоположник натуралістичного історичного живопису Поль (Іпполіт) Деларош, російський мандрівник і етнограф українського походження Микола Миклухо-Маклай, канадський кіноактор Дональд Сазерленд («МЕШ», «Казанова Фелліні», «JFK: Постріли в Далласі»), російський радянський футболіст Валерій Воронін, польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі («Будинок жінок», «Рік спокійного сонця», «Смерть професіонала»), російський і радянський композитор Олексій Рибников (мюзикл «Юнона і Авось», музика до фільмів «Вам і снилося», «Той самий Мюнхгаузен» тощо), німецька політична діячка, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, український політик, нардеп кількох скликань, один з авторів Конституції України Михайло Сирота, російська письменниця, діячка феміністичного руху Марія Арбатова (Гавриліна), польський кіноактор Збігнев Замаховський (Володиєвський у фільмі «Вогнем і мечем»), український політик, голова адміністрації президента Сергій Льовочкін.
1775 – у США відкритий перший у світі військовий госпіталь.
1791 – на Марсовому полі в Парижі розстріляна мирна демонстрація, що вимагала зречення престолу французького короля Людовіка XVI.
1868 – японська столиця перенесена з Кіото до Токіо.
1923 – Раднарком СРСР створив Раду праці й оборони на чолі з Леніним.
1933 – після закінчення будівництва Дніпрогесу та ліквідації дніпровських порогів вирушив у рейс перший пароплав за маршрутом Київ–Херсон.
1941 – у Німеччині створено рейхсміністерство окупованих східних територій.
За наказом Гітлера Галичина перейшла в підпорядкування до Генерального губернаторства як окремий дистрикт «Галичина».
1942 – почався перший етап Сталінградської битви (оборонний).
1955 – в Анахаймі, штат Каліфорнія, американський «король мультиплікації» Волт Дісней відкрив перший «Діснейленд» – грандіозний тематичний розважальний парк.
1958 – Рада Міністрів Української РСР ухвалила рішення про скорочення восьми із сорока монастирів республіки.
1975 – відбулася стикування космічних кораблів «Союз» (СРСР) та «Аполлон» (США). Першими потиснули один одному руки на орбіті Олексій Леонов і Томас Стаффорд.
1979 – президент Іраку Саддам Хусейн отримав ранг фельдмаршала.
1986 – під час телемосту Ленінград–Бостон з радянського боку пролунала знаменита фраза «В СРСР сексу немає».
1990 – у США запатентовано перший у світі мікрокомп'ютер.
1992 – після того, як словацькі депутати проголосували за вихід Словаччини зі складу Чехословаччини й створення власної суверенної держави, президент ЧСР Вацлав Гавел подав у відставку.
1998 – у Петропавлівському соборі Петербурга поховані останки, визнані останками сім'ї імператора Миколи II.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Zozulechka Показати IP 18 Липня 2011 16:58
Спасибі, що згадали, дорогенькі!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus