USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

22 листопада: події, факти, дні народження

22 Листопада 2011 08:34
День народження 22 листопада святкують завідувач дошкільного навчального закладу №9 Тетяна Ковальова та голова Волинського об’єднання церков християн віри євангельської п’ятидесятників єпископ Михайло Близнюк.
Також цього дня свято у настоятеля парафії Покрови Пресвятої Богородиці в селі Маяки (Княгинінок) Луцького районного деканату протоієрея Михайла Бучака.
«ВН» вітають іменинників зі святом і зичать міцного здоров’я, успіхів у всіх починаннях та сімейного затишку.
День ангела цього дня у Віктора, Дмитра, Івана, Іллі, Костянтина і Тимофія.
22 листопада 1247 року, згідно з однією із легенд, помер благородний розбійник Робін Гуд.
1675 року Оле Крістенсен Ремер представив у Паризьку академію звіт про визначення швидкості світла
У 1708 РПЦ, з ініціативи Петра І, проголосила анафему гетьману Івану Мазепі, яка, попри майже трьохсотлітню давність та неправомірність накладення, і досі вважається Московським патріархатом легітимною.
1908 року конгрес у Манастірі схвалив албанський алфавіт.
1911 року російський льотчик Сокольцов здійснив першу радіопередачу з літака на землю. У 1946 році в Англії надійшли у продаж перші кулькові ручки.
1961 року шотландський актор Шон Коннері уклав контракт на виконання ролі Джеймса Бонда.
У 1963 році в Далласі убитий президент США Джон Кеннеді. Цього ж року в Англії вийшов другий альбом «Бітлз» – «With the Beatles». 1986 року 20-річний американський боксер Майк Тайсон став наймолодшим в історії чемпіоном світу серед професіоналів у важкій вазі, нокаутувавши Тревора Бербіка.
1995 року в прокат вийшов мультфільм «Історія іграшок» – перший анімаційний повнометражний фільм, повністю намальований на комп'ютері.
2004 року в Україні почалася Помаранчева революція.
Цього ж року Ангела Меркель стала першою жінкою-канцлером Німеччини.
22 листопада народилися французький дослідник Північної Америки Робер де ля Саль, німецький композитор і органіст Вільгельм Фрідеман Бах, данський мовознавець, один з основоположників індоєвропеїстики Расмус Раск, російський лексикограф Володимир Даль, англійський підприємець, засновник першого у світі туристичного агентства Томас Кук, видатний німецький біолог Ервін Штреземан, французький дипломат і борець за мир Поль д'Естурнель де Констан, французький письменник Андре Жид («Плоди землі»), швейцарський та іспанський спортивний діяч Ганс Гампер, французький генерал, політичний і державний діяч Шарль де Голль, радянський державний і партійний діяч Лазар Каганович, уругвайський футболіст Хосе Леандро Андраде, радянський конструктор гелікоптерів Михайло Міль, радянський футбольний суддя Микола Латишев, радянський поет-пісняр, автор текстів десятків популярних пісень Микола Добронравов («Беловежская пуща», «Как молоды мы были», «Надежда», «Птица счастья», «Трус не играет в хоккей»), російський і радянський поет, автор текстів популярних пісень Анатолій Поперечний («Малиновый звон», «Трава у дома», «Малиновка», «Соловьиная роща»).
Цього дня з’явилися на світ також радянська фігуристка Людмила Бєлоусова, американська тенісистка Біллі Джин Кінг, український промисловець і політик Валентин Ландик, італійський футболіст і тренер Невіо Скала, журналіст і телеведучий Савік Шустер, радянський і російський співак Віктор Салтиков, американська кіноакторка Джеймі Лі Кертіс («Шалена п'ятниця», «Правдива брехня»), український підприємець, президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс, російська популярна й джазова співачка Ірина Отієва, російський письменник Віктор Пелевін («Generation «P», «Чапаєв і Пустота», «Омон Ра»), російська поп-співачка Тетяна Овсієнко, український живописець Микола Хрусталенко, німецький тенісист Борис Беккер, український футболіст Сергій Ковальов, російський музикант Mr. Credo, фінський рок-музикант, композитор, поет і співак, лідер групи «HIM» Вілле Вало, українська легкоатлетка Наталія Сидоренко-Тобіас, американська кіноакторка і співачка Cкарлетт Йоханссон («Острів», «Ще одна з роду Болейн», «Чорна орхідея»), український скрипаль Валерій Соколов.
В Україні цього дня відзначають День свободи, в Мексиці – День святої Сесилії – свято всіх мандрівних музикантів, а в Росії святкують психологи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus