USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

23 листопада: події, факти, дні народження

23 Листопада 2010 09:39
День народження 23 листопада святкує директор комунального підприємства «Молодість» Олег Павлось (на фото).
З нагоди свята «ВН» зичать імениннику успіхів та здоров’я.
День ангела цього дня відзначають Георгій, Костянтин та Родіон.
23 листопада 1708 року Російська православна церква наклала анафему на українського гетьмана Івана Мазепу за зраду царя Петра I. У 1852 році в Англії з'явилися перші поштові скриньки. 1899 року в Сан-Франциско в готелі «Пале Рояль» встановили перший музичний автомат.
1924 року розпочалося регулярне радіомовлення в СРСР. У 1936 році вийшов перший номер американського журналу «Life». 1954 року в США компанія «Дженерал моторз» випустила свій 50-мільйонний автомобіль – позолочений спортивний двомісний закритий «Шевроле». Через рік в СРСР знову дозволені аборти.
У 1957 році в Італії вийшов друком роман Бориса Пастернака «Доктор Живаго». 1981 року в Китаї дозволено приватний бізнес.
1991 року Фредді Меркюрі підтвердив чутки, що він хворий на СНІД. Наступного дня соліст рок-гурту «Queen» помер.
23 листопада народилися німецький король Оттон I Великий, китайський мислитель Лі Чжі, президент США Франклін Пірс, литовський лікар, фольклорист Йонас Басанавічюс, російська письменниця і художниця Марія Башкирцева, шведський державний діяч Карл Брантінг, російський радянський літературний критик і політичний діяч Анатолій Луначарський, іспанський композитор, піаніст і музикознавець Мануель Де Фалья («Життя коротке»), англійський актор Борис Карлофф («Франкенштейн» – на відео), радянський художник Василь Єфанов, український радянський авіаконструктор Олександр Івченко, радянська акторка Ангеліна Степанова, радянський дитячий письменник Микола Носов («Пригоди Незнайка та його друзів», «Незнайко на Місяці»), радянська акторка театру й кіно Еда Урусова («Брати Карамазови», «Дванадцять стільців»).
Цього дня з’явилися на світ грузинський радянський поет і громадський діяч Іраклій Абашидзе, польський композитор і диригент Кшиштоф Пендерецький, австралійський тенісист Льюїс Хоад, український і російський церковний діяч, митрополит Київський і всієї України Володимир (Віктор Сабодан), радянський і російський художник-мультиплікатор Едуард Назаров («Пригоди Вінні-Пуха», «Жив-був пес» – на відео), український підприємець і політик Євген Шаго, німецька фігуристка Габі Зейферт, український шахіст Вереслав Ейнгорн, український управлінець і політик Іван Плачков, французький кіноактор Венсан Кассель («13 друзів Оушена», «Багряні ріки», «Посланниця: Історія Жанни д'Арк»), фінський хокеїст Саку Койву, англійська кіноакторка і модель Келлі Брук («У пошуках брата», «Секс у невеликому місті», «Пограбування по-італійському»), український футболіст Дмитро Льопа, американська акторка Майлі Сайрус («Ханна Монтана»).



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus