USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

25-27 вересня: події, факти, дні народження

27 Вересня 2010 12:34
25 вересня, у суботу, день народження відзначав директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський, а також начальник контрольно-ревізійного відділу в м. Луцьк і Луцькому районі Анатолій Карпюк.

26 вересня, у неділю, день народження святкували координатор Волинського прес-клубу Богдана Стельмах, заступник головного редактора тижневика "Віче-інформ" Чуб Ігор.

Юрія Войнаровського з днем народження вітає директор Палацу учнівської молоді Степан Сидорук: «Бажаю невичерпної творчої наснаги та здійснення усіх задумів. Міцності духовних та фізичних сил, мудрості та натхнення».

Редакція "ВН" вітає іменинників і бажає їм натхнення, везіння і достатку.

Сьогодні, 27 жовтня у світі відзначають Всесвітній день туризму та Всесвітній день моря, а православні християни - свято Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього.

Цього дня у 1672 році Королівська Африканська компанія отримала монопольне право на торгівлю рабами з Африки, а у 1791 році євреям у Франції було надане французьке громадянство.

1821 року Мексика здобула незалежність від Іспанії. 1825 року в Англії почався рух першою залізницею. Паротяг, сконструйований Джорджем Стефенсоном, провіз поїзд із 450 пасажирами з Дарлінгтона у Стоктон зі швидкістю 24 км/год.

1885 року в Харкові відкритий Південноросійський технологічний інститут — перший у Росії вищий технічний навчальний заклад.

1893 року в Джерсі-Сіті почав видаватися перший український друкований орган — газета «Свобода», 1912 року в Києві відкрили стадіон «Спортивне поле» на три тисячі глядачів.

1920 року головний отаман УНР Симон Петлюра підписав наказ про організацію повстання на Правобережній Україні.

У 1937 році у американському містечку Альбіон відкрилася перша школа з навчання Санта-Клаусів. 1941 року в окупованому Києві оприлюднено наказ німецького коменданта під назвою «Усім жидам міста Києва».

Євреям було наказано зібрати необхідні речі і з’явитися на збірний пункт у районі Бабиного Яру «для евакуації».

1960 року було закладено перші залізобетонні блоки у фундамент Останкінської телебашти — найвищої вежі Європі. У 1977 році перша атомна електростанція України Чорнобильська АЕС дала перший струм.

27 вересня народилися український філософ Лев Силенко, американський кінорежисер Артур Пенн, український політик і державний діяч Василь Дурдинець, український спортивний коментатор Сергій Савелій, італійський футболіст Клаудіо Джентіле, американський програміст, творець мови програмування «Перл» Ларрі Уолл, радянський і російський актор театру й кіно Олександр Галібін - виконавець ролі Майстра у фільмі "Майстер і Маргарита" (на відео), французький кіноактор Жан-Марк Барр, італійський футболіст Франческо Тотті, американська кіноактриса Гвінет Пелтроу, українська поп-співачка Ані Лорак (на відео) та канадська поп-рок-співачка Авріл Лавін.

День міста сьогодні святкують у Хмельницькому та Кременчузі.
Фрагмент з фільму "Майстер і Маргарита" (виконавець ролі Майстра - Олександр Галібін)



Виступ Ані Лорак на конкурсі Євробачення у 2008 році

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свєта Показати IP 27 Вересня 2010 20:47
Карпюк, щоб ти жив на зарплату до самої пенсії !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus