USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

27 листопада – події, факти, дні народження

27 Листопада 2010 09:28
27 листопада день народження відзначає директор санаторію матері і дитини «Пролісок», депутат Волинської обласної ради Валентина Касарда (на фото).

Редакція «ВН» вітає її і бажає успіхів, везіння і безмежного щастя.

27 листопада народилися шведський астроном, геолог і метеоролог Андерс Цельсій, українська письменниця Ольга Кобилянська, український вчений у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів Борис Патон, поет, музикант, лідер групи «Акваріум» Борис Гребенщиков, політик та державний діяч, лідер партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко (на відео), російський кіноактор, режисер Володимир Машков («Американська дочка», «Злодій», «Мама»), китайський та американський кіноактор, майстер бойових мистецтв, інструктор і актор бойового кіно Брюс Лі (на відео), американський гітарист, співак і композитор Джимі Хендрікс, український графік, скульптор i маляр Яків Гніздовський, український поет Григорій Чупринка, почесний президент львівського футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський.

27 листопада 1895 року Альфред Нобель підписав свій заповіт, за яким його майно переходить до фонду Нобелівської премії.

1918 року відбулося перше установче Спільне зібрання Української Академії наук, на якому президентом Академії було обрано Володимира Вернадського.
У 1971 році радянська автоматична станція Марс-2 зробила посадку на Марсі.
2004 року Верховна Рада України на позачерговому засіданні визнала результати повторного голосування на виборах Президента 21.11.2004 такими, що не відображають повною мірою волевиявлення народу і є недійсними. За прийняття такого рішення проголосувало 323 депутати.

В Україні цього дня – День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus