USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

40-метровий презерватив облетить світ

3 Лютого 2010 11:35
Французькі борці з ВІЛ/СНІДом та іншими захворюваннями, що передаються статевим шляхом, планують облетіти п`ять континентів на повітряній кулі у формі гігантського презерватива заввишки близько 40 метрів.
Десятиметровий макет літального апарату під назвою Кондомф’єр (Сondomfiere) був представлений паризькій публіці наприкінці січня, - інформує Медпортал.ру.
У презентації проекту взяли участь лауреат Нобелівської премії з медицини і фізіології, дослідник ВІЛ Француаза Барре-Сінуссі і голова Всесвітнього фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією Мішель Казачкін.
Як очікується, перший політ повітряної кулі відбудеться цього року в Парижі і буде приурочений 1-му грудня – Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Потім протягом трьох років Кондомф’єр буде представлений у 100 найбільших містах світу на п`яти континентах. Особливу увагу організатори акції планують приділити бідним регіонам світу, де проблема ВІЛ/СНІДу стоїть найгостріше: країнам Африки південніше Сахари, Центральної Азії і Латинської Америки.
Збором коштів на зведення Кондомф’єра займається французька громадська організація Condom Fly, зробити пожертвування можна на сайті організації. Імена тих, хто переказав понад п`ять євро, будуть за їх бажанням нанесені на поверхню гігантського презерватива.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
kozak Oleg Показати IP 3 Лютого 2010 12:55
Це звичайно добре, що вони так привертають увагу до проблем, але мені здається, краще було б витратити ці гроші, які підуть на самий цей проект на лікування декількох хорих на ВІЛ/СНІД. Але це моя особиста думка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus