USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

4 червня: події, факти, дні народження

4 Червня 2011 00:01
День народження 4 червня відзначають директор ТВО «Радіостанція «Луцьк» Юлія Романюк (на фото), начальник Головного управління ветеринарної медицини у Волинській області Богдан Лозинський, начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській області Юрій Ільчук, начальник Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Волинській області Володимир Скорбатюк, директор Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Володимир Шпалерчук.
«ВН» вітають іменинників зі святом і бажають здоров’я, злагоди і достатку.
Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії та Міжнародний день боротьби з карієсом.
Цього дня народилися російський військовий і громадський діяч, декабрист Михайло Бестужев-Рюмін, російський театральний режисер і художник Федір Коміссаржевський, український кобзар Василь Литвин, польський політик, член партії «Громадянська платформа» Броніслав Коморовський, українська політична і державна діячка, народний депутат ІІ-V скликань, у 2005-2008 роках голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко, польська кіноакторка Ізабелла Скорупко («Золоте око», «Вогнем і мечем»), український футболіст В’ячеслав Кернозенко.
1500 – Київ, згідно із Магдебурзьким правом, звільнений від усіх торгових мит.
1800 – у Вашингтоні завершено будівництво Білого дому, до нього в’їхали перші мешканці – президент США Джон Адамс із дружиною.
1874 – у Львові Відбулися перші загальні збори Товариства імені Тараса Шевченка.
1916 – Початок Брусиловського прориву – великої наступальної операції російської армії у Першій світовій війні, наслідок якої австро-угорці та німці втратили майже 1,5 мільйона вояків убитими й пораненими, а росіяни зайняли Галичину й Буковину.
1925 – засновано автомобільний концерн «Крайслер».
1956 – Держдепартамент США опублікував «секретну» доповідь Микити Хрущова на XX з’їзді КПРС. Зміст доповіді в той самий день прозвучав у передачах радіо «Вільна Європа».
1962 – на екрани СРСР вийшло перше число сатиричного кіножурналу «Фітіль», головний редактор – Сергій Михалков.
1964 – перший світовий тур «Бітлз» почався концертом у Копенгагені.
1968 – замах на претендента на балотування в президенти США від Демократичної партії Роберта Кеннеді, брата Джона Кеннеді. Від отриманого вогнепального поранення кандидат помре через два дні.
1972 – поет Йосип Бродський емігрує з СРСР. У листі на ім’я Леоніда Брежнєва він написав: «Мені прикро їхати із Росії. Вірю, що повернуся. Поети завжди повертаються – у плоті чи папері».
1975 – «Роллінг стоунз» стали першою західною рок-групою, яка одержала гонорар за випуск своїх пісень у СРСР.
1977 – опубліковано проект Конституції СРСР для всенародного обговорення.
1990 – першого секретаря ЦК КПУ Володимира Івашка обрали Головою Верховної Ради України ХІІ (тепер – І демократичного) скликання.
2002 – Відкриття карликової планети Квазар.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
lektoriy Показати IP 4 Червня 2011 10:10
Вітаємо Вас, дорога наша Юліє Миколаївно! З роси й води Вам, будьте завжди такою ж доброю, усміхненою, нехай все задумане здійсниться! Щасти Вам у всьому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus