USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

7 серпня: події, факти, дні народження

7 Серпня 2011 00:01
Сьогодні в Україні відзначають День повітряних сил Збройних сил України та День залізничника.
«ВН» вітають представників цих професій та бажають здоров’я, злагоди, успіхів у праці.
Цього дня народилися український письменник, етнограф, перекладач, громадський діяч Пантелеймон Куліш, циркова актриса, куртизанка та одна з найвідоміших шпигунок І Світової війни Мата Харі (Маргарета Гертруда Целле), російська радянська акторка й режисерка, дружина кінорежисера Олександра Довженка Юлія Солнцева (Пересвєтова), український радянський архітектор Віктор Єлізаров, радянський і російський футбольний тренер Валерій Непомнящий, народна артистка України, Молдови й СРСР, співачка Софія Ротару (на фото), український політик і бізнесмен, адвокат Віктор Медведчук, російський і радянський футболіст і футбольний тренер Валерій Газзаєв, радянський гімнаст Олександр Дитятін, американський кіноактор Девід Духовни («Цілком таємно» («Х-файлз»), «Каліфорнікейшн»), українська модель Влада Прокаєва (за першим чоловіком – Литовченко), російська співачка Юлія Чичеріна, українська плавчиня Яна Клочкова, український професійний велогонщик Андрій Гривко.
1782 – у Санкт-Петербурзі відкрили пам’ятник Петру I «Мідний вершник».
1907 – російський фізик Борис Розінг одержав патент на винахід першої системи отримання телевізійного зображення.
1932 – в СРСР за крадіжку державної й колективної власності у великих розмірах запроваджена смертна кара – «закон про три колоски».
1941 – радянський військовий льотчик Віктор Талаліхін уперше за Велику Вітчизняну війну здійснив таран у нічному повітряному бою, збивши на підступах до Москви ворожий бомбардувальник.
1968 – у Лондоні юрба демонстрантів, які протестували проти утисків українських поетів і письменників в Україні, закидала камінням посольство СРСР.
1983 – прийнято постанову ЦК КПРС і РМ СРСР «Про зміцнення соціалістичної трудової дисципліни», що передбачала покарання за випуск браку, прогули і запізнення на роботу, пияцтво на робочому місці. Найхарактернішим прикладом втілення цієї постанови, що стала прикметою андроповського часу, були масові денні облави на відвідувачів магазинів і кінотеатрів.
2010 – у Москві – пік сезонного кліматичного загострення. На тлі аномально високих температур місто впродовж тижня живе в умовах суцільного густого смогу, що насунувся з лісових пожеж у навколишніх областях.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus