USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

8 травня: події, факти, дні народження

8 Травня 2013 00:01
День народження 8 травня святкують головний лікар Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки Олександр Кобись, письменник, член НСПУ, видавець Андрій Криштальський (на фото), етнограф, фольклорист, педагог, професор кафедри української літератури ВНУ, доктор філологічних наук Віктор Давидюк.
«ВН» вітають їх зі святом та бажають здоров'я, наснаги і достатку.
Хроніка «ВН»:
У цей день у 2009-му депутати Волинської облради вирішували дилему на зразок гамлетівської.
А 8 травня 2010 року екс-заступник Луцького міського голови Владислав Стемковський розповів про «рішал» і «жуликів» у міськраді.
У 2011 році у Луцьку в День матері вдруге провели всеукраїнський фестиваль рушників «Вишиті обереги єднання».
Народилися:
8 травня народилися французька та російська більшовичка, коханка Леніна Інеса Арманд, білоруський учений-мовознавець, громадський діяч, ініціатор створення Інституту білоруської культури Степан Некрашевич, президент США в 1945-1953 роках Гаррі Трумен, російський радянський кіноактор і режисер Борис Ліванов («Депутат Балтики», «Крейсер «Варяг»), російський і радянський кінорежисер Юрій Мамін («Дощі в океані», «Вікно у Париж», «Свято Нептуна», «Фонтан»), український письменник Олесь Ульяненко, іспанський поп-співак Енріке Іглесіас, український поп- і реп-співак, шоумен, телеведучий Олексій Потапенко (Потап).
Сталося:
1713указом Петра I столицю Російської імперії перенесено з Москви до Санкт-Петербургу

Заснований у 1703 році, Санкт-Петербург з 1712 по 1918 рік був столицею Російської імперії (за винятком часу правління Петра II, коли статус столиці ненадовго повернувся до Москви) і резиденцією російських імператорів. За час свого імперського статусу місто стало одним з найкрасивіших міст світу.

1847 – англійський винахідник Роберт Томсон запатентував гумову камеру для коліс.

1933 – Махатма Ганді почав голодну забастовку проти британського панування в Індії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
поліна Показати IP 8 Травня 2013 09:58
ВН!!!!! Ви часом не бажаєте змінити питаня тижня? Бо вже несмішно! Ось Вам зразок якщо придумати важко. Чим для Вас є 9 травня? Днем Перемоги Днем пам'яті за загиблими у війні Днем перемоги однієї кривавої імперії над іншою Звичайним вихідним

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus