USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Американським солдатам доплачують за знання української мови

10 Березня 2010 13:16
За знання російської, китайської, а також мов пострадянських країн, зокрема української, у Військово-повітряних силах США почали доплачувати по 500 доларів на місяць.
Понад сто мов розбито на три категорії. У першу - «украй потрібні» - увійшли, зокрема, російська, китайська, арабський, французька, корейська, португальська, турецька, туркменська, пушту, дарі, фарсі.
У другу - «мови, потрібні на випадки криз, потенційних загроз» - грузинська, азербайджанська, казахська, узбецька, сербохорватська, іврит, чеська, в\'єтнамська, низки народів Африки.
У останню - «інші мови» - чеченська, українська, а також решти всіх колишніх радянських республік тощо.
Як повідомив підполковник Пол Валенсуела, котрий відповідає за реалізацію програми мовної і країновідомчої підготовки у ВПС, надбавку можуть отримувати абсолютно всі військовослужбовці, а не тільки ті, службові обов\'язки яких вимагають вільного володіння іноземними мовами, наприклад перекладачі або розвідники.
Як підкреслив Валенсуела, керівництво Міноборони прийшло до висновку, що виконання різних місій за кордоном багато в чому залежить від здатності солдатів спілкуватися мовою жителів тієї країни, де проводиться операція, - повідомляє Газета.ua.
«Ми говоримо про людський аспект місії, - відзначив він. - Для досягнення успіху дуже важливо розуміти звичаї та культуру цих людей і говорити їхньою мовою».
За словами підполковника, у ВПС в даний час вже приблизно 4,3 тисяч осіб отримують мовну надбавку - в середньому по 500 доларів на місяць. Передбачається максимальна виплата у розмірі тисячі доларів за знання двох мов. Щороку потрібно перескладати відповідні іспити, передає ZAXID.NET.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
seal Показати IP 10 Березня 2010 15:46
А багатьох наших чиновників уже пора штрафувати за незнання української мови.
Snap_x Показати IP 10 Березня 2010 17:03
Цікаво ж у них мови на категорії розділені.
Юрій Показати IP 10 Березня 2010 23:59
Пропоную доплачувати чиновникам за знання державної мови
spiker Показати IP 11 Березня 2010 01:22
а це по черговості вторгнення в дані країни...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus