USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Архієпископ Михаїл дав благословення по інтернету

27 Листопада 2009 18:38
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у чат-конференції інтернет-видання «Волинські новини».
Читачі сайту цікавилися як справами життя Волинської єпархії, так і питаннями взаємостосунків церкви і суспільства.
Одна з читачок запитала, чи можна через інтернет брати благословіння?
«Благословення – це духовна дія священнослужителя, його можна брати через різні засоби спілкування. Приміром, через листи чи мобільне спілкування».
Тоді читачка попросила благословіння на піст. «Щороку збираюсь спробувати дотримуватись посту в їжі і не виходить» - пояснила вона.
«Бог благословить! Намагайтеся витримати цей піст, навіть якщо вам якийсь час це не вдається. Якщо з’являться якісь питання, зверніться до священика» - відповів владика Михаїл.
З текстом чату можна ознайомитися тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Даныло Показати IP 27 Листопада 2009 22:12
Смішний дядя і тіпа хитрий.Навіть мале дитя знає,що якщо налити в стакан чистої води,хоть трішки кислоти,то це буде вже не вода,а пойло з отрутою. Як можна едину і давно помісну церкву Христову,створену Господом через сходження Духа Святого на апостолів зєднати(ужас)з цією організацією(сектою)роскольників,створеною шайкою гордівливих самозванців.Господь про них попереджував,прийдуть вовчики в овечих шкурах...
Володя Показати IP 27 Листопада 2009 22:53
Не вміє Михаїл достойно викручуватися із каверзних питань. У Ніфонта точно краще б вийшло. Коли буде чат з Ніфонтом?
О.І. Показати IP 27 Листопада 2009 23:46
Сподобалось, думаю, виникне тепер набагато інших запитань і аудиторія розшириться. Як греко-католичка, поцікавилась би конкретніше про стосунки з іншими конфесіями.Так за якого кандидата в президенти буде молитись православна церква Київського патріархату. Вибір залишиться з ЮВТ та ВФЯ. Невже за останнього???
Лучанин Показати IP 28 Листопада 2009 10:34
Все ж таки слабенька у Михаїла прес-служба;в принципі як і сайт ніякий.....Ні на телебаченні, ні на радіо, ні в газетах не має такої дільності як у Ніфонта. Старший чоловік,а як старається - треба ще повчитися багатьом.
OrestN Показати IP 29 Листопада 2009 17:05
якби ще цей хитрий дядя показав де в Св.Письмі написано що треба поститися саме тоді і так як про це каже піп? і нехай покаже в Св.Письмі де і коли Христос чи св. Апостоли учили тим нісенітницям як це роблять сучасні "святі отці"?!
ск Показати IP 29 Листопада 2009 23:11
о, критикани позбігались. І скільки їх тут. Хай з цими словами підуть в храми в неділю і повторять весь свій трьоп віруючим.
Марк Показати IP 30 Листопада 2009 16:00
для OrestN А де в Святому Письмі є сказано що не потрібно слухати настанов священослужителя щодо посту чи інших питань духовного життя? Щодо постів то не піп, а Церква рекомендує своїм вірним дотримуватись певної поведінки (зокрема стриманості) перед великими святами чи важливими подіями у житті. Приклади у Святому Письмі. Слухати чи не слухати порад церкви щодо духовної боротьби, то це справа особиста. Лишень у протестантів немає потреби у тому, щоб когось слухати чи чомусь у когось вчитись. Там лише один авторитет - ЕГО.
Ярослав Показати IP 30 Листопада 2009 23:36
Iryna: Чому Ви не так часто "світитеся" на телебаченні, радіо і в газетах, як владика Ніфонт? Хай мене знають по моїх ділах, а не по частому «мельканню на екрані». Так відповідь у мене викликала здивування і розчарування. Дивує те, що людина яка вважає, що вона служить Богу, дозволяє собі проявити неповагу до старшої людини. Як же такий "пастир" може вчити людей духовної мудрості, коли він старших людей не поважає? Чим більш дізнаюсь про діяльність "ієрархів" так званого КП тим більше розчаровуюсь. То вони говорять про мир і любов братську, про єдність церковну кажуть, а тут вже про тих з ким хочуть єднатись не зовсім по-братськи висловлюються. Митрополит Ніфонт все ж таки в масмедіа не "мелькає", а несе до людей Слово Боже, тобто, робить те, до чого закликає Сам Господь. І закликає Він до цього не тільки духовенство, але й кожного з нас мирян. Так що будь-яка нагода виголосити Слово Боже повинна використовуватись в повній мірі: чи це в храмі, чи на вулиці, чи по телебаченню... Якщо для "архієпископа" Михаїла слова проповіді чи спілкування з людиною навіть через телебачення є «мельканням», то він з таким самим успіхом міг би сказати:"Хай мене знають по моїх ділах, а не по частому «мельканню на амвоні»". Тільки де ж ці діла? Невже вони робляться настільки таємно, що про них так важко дізнатись.
Ярославу Показати IP 1 Грудня 2009 15:24
Та то ви, шановний, хотіли побачити там неповагу до Нифонта і побачили. Бо у відповіді владика Михаїл говорить за себе. Питання було ж чому він не світиться, а не чому Ніфонт світиться. Різницю розумієте? А от як могло вас щось розчарувати, коли ви і архієреї КП і архієпископ пишите в лапках. Коли не визнаєте за служителя Церкви, то до чого тут крокодилячі сльози про чиюсь поведінку?
Ярослав Показати IP 2 Грудня 2009 10:21
Я думав, що якщо ставиться запитання типу «Чому ви не робите щось, як хтось?», то це запитання про те, чому ви не робите так само. А якщо б «Питання було ж чому він не світиться, а не чому Ніфонт світиться» , то воно звучало б так : «Чому Ви не часто "світитеся" на телебаченні, радіо і в газетах». Звичайно ж, було б добре якби я просто невірно зрозумів. "А от як могло вас щось розчарувати, коли ви і архієреї КП і архієпископ пишите в лапках. Коли не визнаєте за служителя Церкви, то до чого тут крокодилячі сльози про чиюсь поведінку?" Це не я не визнаю за служителя Церкви, а всі Помісні Православні Церкви не визнають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus