USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Астрономи знайшли планети, придатні для життя

30 Жовтня 2010 12:48
Астрономи виявили, що за межами Сонячної системи є безліч планет, подібних до Землі, тобто потенційно придатних для існування живих організмів

Як пише журнал Science, близько десяти років тому американське космічне агентство NASA розпочало ризиковану і дорогу кампанію, запустивши на орбіту телескоп Kepler. Його завданням було знайти в космосі планети, які обертаються навколо інших зірок, крім Сонця, і умови на яких придатні для життя, - пише "Сегодня" .

Щоб збільшити шанси на успіх, астрономи з Каліфорнійського університету, вибрали для вивчення 166 зірок, схожих на Сонце і розташованих в межах 80 світлових років від Землі. Протягом п'яти років вони вивчали частоту світла зірок, щоб зафіксувати ознаки планет, що обертаються по орбіті навколо них. Ці планети мали притягуватися б до них за допомогою гравітації і виробляли так званий ефект Доплера.

Зараз астрономи більше, ніж будь-коли, сподіваються на успіх цієї програми орбітального телескопа Kepler. Згідно з новітнім дослідженням учених Каліфорнійського університету, у найближчі місяці він повинен виявити 120-260 екзопланет, близьких за розмірами до Землі. Ці планети повині знаходитися на безпечній для живих організмів відстані від своєї зірки.

Астрономи прийшли до висновку, що порівнянна з Землею планета обертається навколо 23% сонцеподібних зірок за межами Сонячної системи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патриот Показати IP 30 Жовтня 2010 15:50
А наши нардепы уже знают об этом? Сколько стоит сотка земли на этих планетах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus