USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Азаров не вміє балакати українською, бо вже старий?

23 Серпня 2011 17:05
Директор Інституту української мови Національної академії наук України Павло Гриценко вважає, що прем’єр-міністр Микола Азаров не може повноцінно оволодіти українською мовою в зв’язку з віком і багаторічним іншим мовним досвідом.

«Микола Азаров робить гігантські спроби, надзусилля, щоб оволодіти українською мовою, але йому не все вдається, тому що занадто великий мовний досвід і багаж діяльності тисне на нього», — сказав він на прес-конференції у вівторок, 23 серпня, в Києві, пише DT.UA.

Філолог зазначив, що главі уряду досі не поставили правильну артикуляцію, для чого необхідне спеціальне заняття.

Микола Азаров народився 17 грудня 1947 у Калузі (Росія), очолює український уряд з березня 2010 року. Часто читає тексти своїх виступів українською, більшість слів вимовляючи неправильно.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
DIMON Показати IP 23 Серпня 2011 18:42
ПОЗОР!!!КРАЩЕБ ВІН УЖЕ ПО КАЦАПСЬКИ РАЗГАВАРІВАЛ І НЕ ПОЗОРИВСЯ.АТО І НЕ ВАШИМ І НЕ НАШИМ...
Українець Показати IP 23 Серпня 2011 21:42
позор!
Лучанка Показати IP 24 Серпня 2011 14:42
А так найлегше... мається на увазі: "І не Вашим, і не Нашим"! Дійсно, краще хай читає рос. мовою та все, бо на с-ки ПОЗОРИТЬ МИЛОЗВУЧНУ УКР. МОВУ, що мабуть глухий чує цей маразм!!! Він не від того,що "старий" чи росіянин, якщо дійсно захотіти та цим займатися ПОСИЛЕННО, то як ми знаємо можна "і в космос полетіти"! А нащо йому це? Як краще перевіряти де б то ще можна собі щось "привласнити?!
Кузя Показати IP 24 Серпня 2011 17:30
Ті, хто думають, що варто лише захотіти - і можно вивчити мову, згадайте своїх знайомих, як легко їм вчити іноземну мову після 30 років.Ви почуєте негативну відповідь. Справа в тому, що, по-перше, рідна мова у людини може бути лише одна. Мається на увазі саме та мова, якою вона говорить із дитинства, а не та, яка офіційна в державі.По-друге, з віком, а саме після 30, у людини у мозку відбуваються фізіологічні зміни,від яких залежить здібність опановувати іноземними мовами.Саме тому вважається, що дітям вивчення мов дається легко, а дорослим-ні.Тому, шановні, не варто думати, що одного бажання буде достатньо.Проти фізіології не попреш,якщо ти не лінгвіст (їм легше, бо вони звиклі).А не вірите - почніть вчити після 30 будь-яку іноземну мову.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus