USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бандера, Делієв, Селінджер і Новий Рік. ЩО СВЯТКУЄМО, КОГО ВІТАЄМО

1 Січня 2010 15:26
Сьогодні, 1 січня, відзначають свій день народження актор Георгій Делієв, дипломат Борис Тарасюк, співак Валерій Маренич і директор Волинського телебачення Микола Генсецький.
В цей день в 1909 році народився видатний політичний діяч Степан Бандера – ідеолог українського національного руху ХХ століття, який очолював Організацію Українських Націоналістів.
У 1946 році в Кривому Розі народився учасник музичного колективу «Тріо Мареничів» Валерій Маренич.
61 рік виповнюється сьогодні дипломату та екс-міністру зовнішніх справ Борису Тарасюку. Цього ж дня 41 рік святкує і голова Державної митної служби України Валерій Хорошковський, власник каналу «Інтер».
У 1953 році народився Олексій Пукач – колишній генерал МВС, якого звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. У 1956 році народився директор Волинського телебачення ОДТРК Микола Генсецький.
50 років виповнюється відомому актору і комедіанту Георгію Делієву – художньому керівнику комік-трупи «Маски-шоу».
У 1449 році народився голова Флорентійської республіки Лоренцо ді Медічі – відомий покровитель мистецтва і меценат. У його Академії Кареджо працювали найкращі представники Відродження: Леонардо да Вінчі, Донателло, Ботічеллі і Мікеланджело.
В цей день 1863 року народився французький барон П’єр де Кубертен – ініціатор організації сучасних Олімпійських Ігор.
У 1887 році народився засновник розвідки (абвер) гітлерівської Німеччини адмірал Вільгельм Канаріс. У 1887 році народився Едгар Гувер – засновник Федерального Бюро Розслідувань в Америці (ФБР). У 1912 році в Індії народився Кім Філбі – один із керівників англійської розвідки та найкращий шпигун СРСР ХХ століття.
У 1919 році народився американський письменник Джером Девід Селінджер – автор відомого роману «Над прірвою у житі». У тому ж році народився Роккі Граціано – легендарний боксер і прообраз героя Сильвестра Сталлоне у фільмі «Роккі».
У 1939 році народилась французька акторка Мішель Мерсьє – відома за серією фільмів про Анжеліку – «маркізу янголів». Через 2 роки, у 1941-му, народився вітчизняний актор Сергій Шакуров («Візит до Мінотавра», «Пригоди Шерлока Холмса», «Жесть»).
Сьогодні перший день Нового Року – свято, яке відзначають у більшості країн світу.
Католики усього світу відзначають День всесвітніх молитов про мир і свято Богородиці Діви Марії. У релігійному календарі православних сьогодні День преподобного Іллі Муромці.
У 1700 році – в Росії був введений юліанський календар. Новий Рік перенесли на 1 січня.
1 січня 1863 року у США набуває чинності «Прокламація звільнення» (закон про звільнення рабів), згідно з якою усіх рабів у повсталих південних штатах оголосили вільними.
В цей день 51 рік тому, в 1959 році, владу на Кубі захопив Фідель Кастро.
1 січня 1969 відзначилось виходом першої серії мультфільму «Ну, постривай!».
17 років тому припинала своє існування Чехословаччина. Вона мирно розділилась на Чеську Республіку і Словаччину.
У 1999 році у безготівкових розрахунках було введено Євро. Через 3 роки його ввели і в готівкові рахунки.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus