USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Битву під Берестечком реконструювали. ВІДЕО

28 Червня 2011 13:01
Битву під Берестечком, що відбулася 360 років тому між козаками Богдана Хмельницького та солдатами польського короля, відтворили аматори.
Реконструйовану битву показали глядачам у неділю, 26 червня, у день вшанування пам’яті загиблих у цій баталії, – інформує 5 канал.
Щоб відтворити епізод битви, організатори зібрали близько двох сотень друзів з історичних товариств України, Польщі, Чехії та Білорусі.
Учасники розповідають, що це задоволення дороге: один історично достовірний костюм з обладунком потягне, щонайменше, за їх словами, на вісім тисяч гривень.
«Починалося все з того, що ми вивчали теоретичну частину. Ми відшукували в книжках, в музеях дивилися як виглядають копії які ви бачите у нас. Після цього ми досліджували тактику боїв, яка була у козаків, досліджували побут, кухню, тобто все життя, яке вони проводили в той час», – розповів козак Владислав Куценко.
Олекса Руденко – один із постановників сучасної битви під Берестечком. Київський художник понад п’ятнадцять років займається реконструкціями. Щоправда, зазвичай це битви французької армії середніх віків.
Відтворити битву під Берестечком, зізнається, було складно, але, на його думку, зусилля того варті.
«Військово-історична реконструкція у даному випадку, якщо не панацея, то принаймні дуже цікавий спосіб увічнення пам'яті наших предків без політичної кон'юнктури. Бо серед нас друзі і немає значення хто з нас козак, а хто коронний жовнір», – розповів Олекса Руденко.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
NoGood Показати IP 28 Червня 2011 13:48
Думаю варто було це робити блище до глядачів.
Роман Показати IP 28 Червня 2011 15:02
Все було б супер, якби на мітингу всякі політики не почали піарити свої політичні сили... Навіть таку подію зіпсували своїми вересками на тему нинішньої влади і Табачника...
Ковельмен Показати IP 28 Червня 2011 15:39
Це ти про кого? Про Тягнибока?
Саша Показати IP 29 Червня 2011 14:10
Можна подякувати, що хтось вложив великі гроші хоча б для того,що б ми пам*ятали
Alchak Показати IP 29 Червня 2011 17:26
Відео слабеньке, сюжет перевантажений сінхронами. Вочевидь бракує досвіду в постановці батальних дійств. Зауважу- святкувати поразку в дусі хохлів. Типовий садомазо. А, варто звернути увагу на одну історичну закономірність - Б Хмільний вигравав битву тільки тоді коли йоиу допомогали татари. Самостійно жодної баталії. Під Берестечком Іслам Герай №3 послав хохлів підтричорти-поляки (лепші друзі України-три ХА-ХА) потопили козаків. Висновок -нічого хохли самостійно вирішить неспраможні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus