USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати Волиньради надають перевагу швейцарським годинникам. ФОТО

18 Січня 2010 10:52

Переважна більшість опитаних «ВН» депутатів Волинської обласної ради носять наручні годинникові механізми різноманітних швейцарських фірм. Такі годинники для обранців громади умовно можна поділити на дві категорії: даровані і куповані.
 
Депутат обласної ради, генеральний директор ВАТ «Ковельський хлібокомбінат» Іван Смітюк розповів, що його годинник куплений за 130 євро. Придбав у відрядженні під час поїздки до Італії. У нього виявилися годинник швейцарської фірми «Swatch». Схожий наручний годинник із цього модельного ряду коштує в українських магазинах 1900 гривень. Аналогічний годиннику депутата на офіційному сайті цієї швейцарської фірми коштує 113 £.
 


Обранець волинської громади, комерційний директор ТзОВ «Гербор-Холдинг» Олександр Гоцка із Нововолинська зізнався, що його наручний часомір виготовлений швейцарською фірмою «Едокс». Такий годинник він придбав у Нововолинську. Коштує такий аксесуар, за словами депутата Волиньради близько 2000 – 2300 гривень. На сайті фірми «Дека» такий годинник вартує 3653 гривні. Корпус годинника виготовлений із сталі.
 


Перший заступник голови Волинської ОДА Віталій Заремба, розповів, що годинник йому презентували рідні чотири роки тому на п’ятдесятиріччя. Його вартість, за словами депутата, 1820 гривень. У чиновника виявився годинниковий механізм швейцарської фірми «Appella». Роздрібна вартість такого часоміра – 429 $
 


Депутат, голова «Єдиного Центру» на Волині Володимир Бондар розповів, що ніколи не цікавився вартістю власного наручного годинника. Сам механізм йому подарували у 2007 році. Годинник автоматично заводиться і показує не лише час, але й дату.
 


«Годинник простий, виконаний не із дорогих металів, а із звичайної сталі. Проте із хорошим швейцарським механізмом», - сказав Володимир Бондар. У цього обранця громади виявився швейцарський годинник фірми «Jaeger-LeCoultre». Механізм годинника, що складається з 230 деталей, виготовлений, зібраний і прикрашений вручну. Другий часовий пояс для мандрівників, індикатор день/ніч, 12 люмінесцентних крапок. Його вартість за інформацією російських сайтів – 282 350 російських рублів, що в перерахунку на українську валюту - 76 тисяч 200 гривень.
 

Обранець волинської громади, перший заступник міського голови Нововолинська Юрій Єлева відмовився продемонструвати свій годинник. Мотивував це тим, що отримана інформація може бути використана проти нього. Хоча розповів про власні уподобання у світі годинникових механізмів Так, Єлева має три годинники: перший залишився ще із студентської лави. Це вітчизняний годинник «Політ», котрий і досі працює. Годинник прикрашає руку депутата зазвичай на природі. Наступний годинник – корейської збірки. І третій годинник депутат носить на роботі чи у відрядженнях.
 
Така ж кількість годинників у колекції депутата обласної ради, голови Ковельської райдержадміністрації Валентина Скуби. Перший годинник куплений ще на початку 90-тих років минулого сторіччя. Він стверджує, що цей годинник – пам\'ять про перші зароблені гроші. Проте обранець громади так і не пригадав, за що ці кошти він отримав. Другий  - подарований дружиною. Третій годинник «був присутній» на руці у депутата. Годинник обранець громади назвав простеньким. Цей механізм, за словами депутата, фірми «Романсон» - корейської марки. В одному із луцьких годинникових магазинів розповіли, що модельний ряд таких годинників дуже широкий. Такий годинник може коштувати від 760 гривень до 5 тисяч.
 


Депутат, письменник і журналіст Іван Корсак узагалі не користується наручними годинниками. «Дуже зручно тепер дізнаватися котра година, дивлячись на мобільний телефон. Це єдина причина, чому я не користуюся нині наручними годинниками», - сказав Корсак. Проте в обранця громади є й пам’ятний годинник. Його подарувала дружина на 55-річчя і його він носив до останнього часу.
 
 
Депутат, голова сільськогосподарського приватного підприємства «Рать» Віктор Шумський годинник на руці мав, проте відмовився його продемонструвати для «ВН».
 

А ось обранець громади, юрист Сергій Слабенко не користується наручними годинниками.
У депутата Волиньради, начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олега Кіндера виявися годинниковий механізм, котрий коштує 550 гривень. Це часомір швейцарської фірми «EverSwiss».
 


У депутата Миколи Самолюка - годинник російської фірми «Platinor». Це водозахисний наручний годинник із золота 585 проби.
 


А у депутата, президента клубу ФК «Волинь» Василя Столяра виявися наручний годинник фірми «Girard – Perregaux». Це ексклюзивний швейцарський годинник. Депутат зізнався, що придбав годинник за 10 тисяч доларів десять років тому. Гроші на годинник виграв у казино в Києві, де і здійснив покупку.
 


Проте, Столяр зізнався: це не найдорожчий екземпляр у його колекції. Найкоштовніший годинник коштував 120 тисяч доларів. Президент клубу ФК «Волинь» виграв його у спорі декілька років тому. Тоді він вказав, що у матчі між командами Волинь-Борисфен виграє його команда. Футболісти Столяра не підвели і годинник залишився в Луцьку. Але, зізнається депутат, дорогий виграш він не носить, бо годинник «не фартовий». Не менш цінним для депутата є подарунок його друга: кишеньковий срібний годинник із Санкт-Петербургу 1751 року.
 

У обранця громади, заступника директора українсько-німецького СП ТзОВ «Волинь-Транс» Олександр Омельчук не було на руці годинника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЄЦун Показати IP 18 Січня 2010 13:05
Такі біднуватий у нашого "МихалІванича" годинник. Щоб його носити, треба вміти з людьми не розраховуватись за пророблену роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus