USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Дівчинка малює майже нерухомими руками

6 Листопада 2011 14:19
Не зважаючи на ураження суглобів рук і ніг, які практично знерухомили кінцівки, другокласниця Аліна малює і пише не гірше відмінників. Зошит при цьому вона притримує животом.

Про це пише газета «Вісник+К».

Рідкісна хвороба артрогрипоз - у дівчинки уроджена. Прогнози лікарів були невтішні одразу. За їх словами, Аліна навіть не мала вижити. Утім, дівчинка не лише вижила, а й навчилась читати, рахувати, писати і малювати. Сьогодні вона пробує ходити самостійно.
«Коли я показувала її зошити медикам, вони не вірили, що це писала і малювала Алінка. Ми не наполягали, щоб вона користувалась ручкою, - купили їй комп’ютера, однак донька сама взялась за ручку», - зазначила мама дівчинки.

Проживає Аліна разом із батьками, сестрами та братом у селі Добре Камінь-Каширського району. Варто зауважити, діагноз дівчинці поставили не одразу. У районній лікарні ніколи не зустрічались із такою хворобою, тож невтішну правду батьки почули лиш в облцентрі.

На операцію, яку могли зробити у Варшаві, у батьків не стало коштів. Наразі Аліна лікується в обласній лікарні. Мріє стати художником чи архітектором, бо ж найбільше любить малювати будівлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іра Показати IP 7 Листопада 2011 13:52
Напишіть рахунок на кошти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus