USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для вчителів історії видали підручник про злочини ОУН-УПА

29 Грудня 2010 15:29
У Севастополі тиражем в 300 екземплярів видано книгу "ОУН-УПА. З ким і проти кого вони воювали", яка адаптована спеціально для мешканців Криму.

Про це повідомили в громадській організації "Об'єднання патріотів Севастополя", яка виступила замовником публікації книги, - пише Gazeta.ua.

Книга обсягом у 550 сторінок видана для безкоштовного розповсюдження серед вчителів історії в школах і вишах Севастополя і, можливо, інших міст Криму.

Це збірка матеріалів, присвячених Організації українських націоналістів та Українській повстанській армії.

Як уточнюють видавці, в нову книгу увійшли документи про перші роки незалежності України, коли 1 лютого 1993 президія Верховної ради прийняла Постанову "Про перевірку діяльності ОУН-УПА".

"Підґрунтя прийняття Постанови очевидне, хоч і не афішувалося його ініціаторами: готувався ґрунт для реабілітації українських націоналістів. Річ було за документальною базою. Робоча група співробітників СБУ вивчила наявні в архівах матеріали і підготувала документ під назвою "Довідка про діяльність ОУН-УПА (№ 113 від 30.07.1993). Представлені результати не задовольнили тодішнього президента України Леоніда Кравчука. Матеріали поклали під сукно, вирішивши почекати більш підходящого моменту", - розповідають видавці.

Також в книзі представлені матеріали про те, як радянські органи безпеки боролися з ОУН у 1939 - 1941 роках, а також про найскладніший період протистояння і про заходи, вжиті у 1944 - 1945 роках для ліквідації ОУН-УПА .

"Не менш важливим є матеріал, який спростовує міф про переодягнених НКВСників. Цей міф був розтиражований націоналістичними фахівцями з міфології, які стверджували, що з метою дискредитації УПА співробітники НКВС перевдягалися в їхню форму і під виглядом боївок УПА грабували і вбивали місцевих жителів", - розповіли видавці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ладомир Показати IP 29 Грудня 2010 15:38
+5 . Діда мого знайомого бандеровци четвертували конями, того що їжою з голодранцями не хотів ділитись.
Анонім до Ладомир Показати IP 29 Грудня 2010 16:27
а мо то ястребки були передіті? Чи на істфаці про таке не розказували??? а про достовірність джерел типу "діда мого троюрідний брат" тож не говорили???
Револьвер до Ладомир Показати IP 29 Грудня 2010 17:24
Саме так і було! А потім частини того діда перемололи на фарш і наробили "тушонки"!))) І не набридло тобі писати усяку маячню, Дуремар?
Микола Показати IP 29 Грудня 2010 16:53
Для тих дебілів мало книжку випустити, її ще потрібно адаптувати спешил фо Крим
Клим Савур Показати IP 29 Грудня 2010 20:25
Коротше кажучи - москальня з розуму зходить...
Soldier of fortune Показати IP 30 Грудня 2010 00:23
Пуцін автор цього пасквілю. Він смикає за совітські, генетично вживлені нитки, у хомосовєтікусів з Криму. Це діє на тих, хто від вмикання мікрохвильовки мочиться в штани, і забуває який на дворі рік. Це лише док. Табачник до такого додуматися може: прогнутися з відданими очима та привідкритим ротом перед миршавим московським гебістом... Тьху! паскудство.
Colonel Показати IP 30 Грудня 2010 12:38
Тфу! Гидота, знову жиди воду мутять. Бачте поганоїм на Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus