USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До 2050 року у світі буде 2 мільярди старих людей

4 Жовтня 2010 09:31
До 2050 року кількість літніх людей у світі становитиме два мільярди, що призведе до серйозних змін у світовій демографічній структурі.
Тільки за минулі три десятиліття їх стало удвічі більше, повідомив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, пише «ТСН».
На думку генсека, люди похилого віку відіграють важливу роль в будь-якому суспільстві, виступаючи в якості лідерів, опікунів і добровольців, і при цьому вони страждають від дискримінації, зловживань, неуваги і насильства.
«У багатьох країнах становище літніх людей покращилося завдяки скороченню масштабів убогості і голоду, поліпшення доступу до ліків і медичних послуг та розширенню можливостей в плані освіти і працевлаштування», – підкреслив Пан Гі Мун.
Однак, додав він, прогрес був нерівномірним. У ряді країн, які найбільше постраждали від пандемії СНІДу, бабусям і дідусям довелося взяти на себе турботу про онуків. У країнах Африки, розташованих на південь від Сахари, 20% сільських жінок у віці старше 60 років є єдиною опорою для своїх онуків.
Глава ООН закликав уряди активніше займатися потребами людей похилого віку, домагатися, щоб мільйони осіб цієї категорії населення змогли вирватися з убогості і реалізувати свої права на гідне та плідне життя в доброму здоров'ї.
Згідно статистичним даним, у країнах Євросоюзу мешкає більше літніх людей, ніж дітей і молоді. У складі населення ЄС частка дітей у віці молодше за 14 років становить лише 16,2%, а літніх людей у віці 65 років і вище – 16,6%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus