USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Доба фестивалів»: «Волинське віче». Як це було? ФОТО

7 Липня 2013 22:00
Міжнародний фестиваль народних промислів, традиційної культури та історії Волині «Волинське віче» тривав 6 липня у місті Радивилів і 7 липня у селі Пляшева Радивилівського району Рівненської області.

Цьогорічний фестиваль присвятили популяризації ручного ткацтва й історично приурочили до Литовської доби в українській історії. Середньовічне місто — з його простими мешканцями і воїнами, ремісничими цехами та ярмарками, забавами та піснями, музикою і побутом, одягом і атмосферою — перенеслось з глибини віків у сьогодення.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

Відвідувачі мали змогу спробувати свої сили в різноманітних середньовічних ремеслах, оскільки була підготовлена розмаїта програма майстер-класів з ткацтва, прядіння, фарбування тканини, гончарства, лозоплетіння соломоплетіння. Навіть історичному танцю та автентичному співу вчили під Берестечком.

Охочі до військової справи могли спробувати себе у фехтуванні, стрільбі з лука тощо.

Людей цьогоріч було неймовірно багато. Більшість - у вишиванках. Чимало було й іноземців, зокрема поляків.

























ФОТО – з сайту «Під прицілом»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus