USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Джорджа Буша можуть арештувати

7 Лютого 2011 15:33
Колишній президент США Джордж Буш скасував візит до Швейцарії, де він повинен був виступити 12 лютого на благодійному прийомі, організовуваний ізраїльським фондом "Керен ха-Йесод".

Як повідомляє Reuters, офіційно причиною скасування візиту називаються заходи безпеки, - пише 7 лютого Lenta.ru.

Тоді як правозахисники впевнені, що Буш не поїхав до Швейцарії, побоюючись, що його заарештують.

Кілька правозахисних організацій, в тому числі Human Rights Watch і Міжнародна федерація за права людини, мають намір у понеділок подати до швейцарського суду 2500-сторінковий позов проти Буша, звинувачуючи його в застосуванні тортур до ув'язнених бази Гуантанамо.

Крім того, вони закликали своїх прихильників зустріти Буша масовими акціями протесту.

У "Керен ха-Йесод" стверджують, що візит колишнього американського президента довелося скасувати, щоб не провокувати вуличні заворушення.

Раніше Буш визнав, що санкціонував тортури водою до підозрюваних в Гуантанамо. У своїх мемуарах він стверджує, що завдяки інформації, отриманої таким чином, вдалося запобігти повторенню терактів 11 вересня 2001 року.

Правозахисники стверджують, що такі дії суперечать Конвенції ООН проти катувань, ратифікованої більшістю країн світу, в тому числі і США, і продовжують добиватися кримінального переслідування Буша.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 8 Лютого 2011 00:20
а ви в Швеції пошукайте, може переплутав)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus