USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екскурсія закинутим заводом Волині. ФОТОРЕПОРТАЖ. ВІДЕО

30 Квітня 2013 14:47
Ківерцівським механічним заводом на віртуальну екскурсію запрошують хлопці та дівчата з Denied.org.ua.

Поїздку на мехзавод планували давно, а організувати її вдалось швидко і навіть спонтанно. Отож, вихідними варто було сісти на електричку до Ківерець, і через півгодини дороги можна відкрити собі ландшафти, які просто милують око звичайного волинського діггера.




Цехи заводу щільно прилягають до вокзалу, отже, вийшовши з вагону, одразу можна потрапити на територію.



У такому собі внутрішньому дворі, де ходять вільно люди, розчистили територію від снігу. Як виявилося згодом — тут влаштовують базар.



У цьому крилі території є як мінімум 5 цехів. Ми побували у двох. Призначення першого вже важко визначити — більшість обладнання уже демонтували.




Бокове крило.



Заходимо у наступний цех металообробки. Тут збереглися великі станини від різних пресів, верстатів, подекуди не таких вже й старих на вигляд.






До речі, завод був створений ще у березні далекого 1956 року на базі ремонтних майстерень паровозного депо станції «Ківерці» Львівської залізниці. Тоді на заводі виготовляли металеві контейнери для перевезення вантажу. Мехзавод поступово нарощував випуск середньотонажних контейнерів. Особливого розквіту почав набирати у 1989 році, тоді на підприємстві працювало понад 600 чоловік. Уже у 1991 завод став головним підприємством із виготовлення середньотонажних контейнерів у колишньому СРСР.








У дворі залишився експонат якогось древнього тягача.



Асортимент підприємства:
контейнери універсальні УУКП-5, УУКП3 для перевезення штучних вантажів залізничним, водним та автомобільним транспортом;
контейнери СК-2-5 для перевезення неагресивних концентратів руд кольорових металів залізничним та автомобільним транспортом;
кузов-фургон металевий для вантажних автомобілів;
гараж металевий розбірний;
торгiвельний кіоск “Черепашка”.
Нам не вдалося побачити жодного.










На дахах та трубах встановлені базові станції стільникового зв’язку.



Заходимо далі у складські приміщення.


Можна знайти накладні, картки, ще якісь теки. Остання дата — 2006 рік.

Із розпадом Союзу на механічний завод чекала така ж доля, як і більшість українських підприємств – занепад. У 2000 році його остаточно визнали банкрутом. У цей час почали виносити із заводу все, що тільки можна було.



У 2007 році підприємство здали в оренду. Наскільки мені зрозуміло, тоді тут виготовляли двері та вікна. Уже через рік виникли серйозні проблеми з оплатою оренди. Після цього були спроби його продати, але схоже, що владні структури не змогли поділити те, що залишилось, і по сьогодні завод іржавіє та обсипається.


Електроцех. Все перевернуто догори дригом.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Саша Показати IP 30 Квітня 2013 15:53
Стаття вийшла неспроста.Це попередження про те,що скандально відомий депутат Ківерцівської райради Дейна В.Ю.(ПП "Дейна",Олицьке РТП та ін.) в стороні від коллег по бізнесу вирішив прихопити за безцінь завод .Будьмо уважні!!!
"Колега" Показати IP 30 Квітня 2013 17:51
Це той,що обкрадає своїх партнерів на спільно зароблені гроші ? А очі чесні-пречесні...Чув на фірмі про такого...
Демократ Показати IP 30 Квітня 2013 23:15
Я бачив Олицьке РТП 5 років тому, - ситуація була ще гіршою, ніж бачимо на фото... А зараз "ПП Дейна", Олицьке РТП - потужний виробник с/г техніки. Він забезпечив людей в селі роботою, та й зарплату платить вчасно.
А2А Показати IP 30 Квітня 2013 23:33
Схоже на "S.T.A.L.K.E.R.", лише яскравіше!
Ківерчанин Показати IP 30 Квітня 2013 23:54
Сьогодні 30 квітня 2013р. - дата публікації статті, вихідні (2 дні тому): 27 - 28 квітня 2013р. Не знав, що в Ківерцях було стільки снігу. Стаття починається словами: "...Отож, вихідними варто було сісти на електричку до Ківерець..." Висновки про статтю робіть самі...
Лучанин до Ківерчанин Показати IP 1 Травня 2013 01:16
та ви просто не уважні, оригінал статті опублікований місяць тому
Небайдужий Показати IP 1 Травня 2013 00:33
Логічне запитання: хто "довів" до такого стану завод? Чому немає реакції громади? Якщо хтось цікавиться цими руїнами, то нехай інвестує кошти, створює робочі місця, платить податки та працює. Не факт, що споруди простоять ще одну таку зиму.
свій Показати IP 1 Травня 2013 08:21
мародери,нам не потрібно ні атомної бомби ,ні нато чи москалів.Самі себе знищемо ,ще й при цьому гарну статтю напишем ,що б разом пореготіти!
Несун Показати IP 1 Травня 2013 10:56
До*єра металобрухту можна скомуніздити.
czyryk Показати IP 1 Травня 2013 19:33
А що ти "Саша" зробив для району? Вiдновив роботу хоч одного пiдприемства? Чи створив робоче мiсце? Хай люди працюють i приносять користь району. Жаба - це наша тварюка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus