USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Facebook і Skype хочуть об’єднатися

5 Жовтня 2010 08:36
Компанія Facebook, що управляє найбільшою соціальною мережею в світі, і творець популярної системи інтернет-телефонії і відеоконференцій Skype ведуть переговори про інтеграцію своїх сервісів.

Офіційно про партнерство може бути оголошено в найближчі тижні, - пишуть «Подробиці».

Ідея співпраці у тому, що користувачі Facebook отримають можливість підключатися до мережі Skype через облікові записи Facebook Connect. У результаті вони зможуть обмінюватися через Skype текстовими повідомленнями, брати участь у відео-і голосових чатах зі своїми друзями по соціальній мережі.
Відповідні функції будуть вбудовані у версію Skype 5.0, яка повинна з'явитися через кілька тижнів.

Партнерство двох компаній, як очікується, посилить їхні позиції в конкуренції з Google. Власник провідного пошукача бореться з Facebook за користувацьку аудиторію – зокрема, в серпні поштова служба Gmail, яка калежить Google, була оснащена функцією голосового зв'язку.

Крім того, Google розвиває бізнес, пов'язаний з інтернет-телефонією, намагаючись зробити свої сервіси «більш соціальними».

Це обумовлено тим, що інтернет-користувачі зараз стали проводити все більше часу в соціальних мережах типу Facebook.

Зараз число зареєстрованих абонентів Skype досягає 560 млн, з них приблизно 124 млн користуються цим сервісом не рідше разу на місяць. Тепер ці люди отримують можливість зв'язуватися з користувачами Facebook, число яких перевищує 500 млн.

Skype пропонує безкоштовну програму, що дозволяє встановлювати відеозв'язок між комп'ютерами в будь-якому кінці світу. У компанії є також платна служба, що забезпечує дешеві дзвінки з ПК на дротові і стільникові телефони.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus