USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фестиваль «Захід»: не завдяки, а всупереч. ФОТО

13 Серпня 2014 14:02
На вихідних ми побували на одній із наймасштабніших масовок в Україні – фестивалі «Захід». Відпочинковий комплекс «Чарівна долина» в Родатичах (недалеко від Львова) цей фест уже шостий рік поспіль перетворює на гучну молодіжну республіку, і кількість її мешканців цього року непогано так збільшилася – до 20 (!) тисяч, - пише Нововолинський інформаційний портал.

На фестивалі працювало цілих три сцени: головна, рок-сцена, та Keep Calm Stage. Такий ансамбль дивував гарним розміщенням і крутим звуком, а ще вночі таємничим чином рок-сцена перетворювалася на арт-сцену.

За три дні на фестивалі виступили близько пятдесяти гуртів: Anti-Flag, ВВ, Zdob si Zdub, Caliban, Ektomorf, Noize MC, Брати Гадюкіни, Ляпіс Трубецкой, Тартак, Скрябін, Перкалаба, The Вйо, Роллікс, Тостер, Тінь Сонця, Фліт, Ukraina, Flunk, Крихітка, Фіолет, Dakh Daughters, Zapaska, DrumТиатр та інші.

Попри численні нарікання, мусимо визнати:

здивувала масштабна і продумана організація. Максимум учасників відривалися наповну, частина – скиглили про проблеми в організації. Чому? Бо перші насолоджувалися фестом і сприймали всі незручності як дрібниці, інші ж бачили трабли як безвихідь та локальний апокаліпсис.

А тепер – детальніше.

Охорона. Переважно виховані ввічливі хлопці, їх багато: при загальному КПП та на турнікетах до кожної сцени. Що здивувало – на вході скручували корки з пляшок з водою (для безпеки), тим часом як воду з корком можна було купити в торговців на території біля сцени.

Волонтери. Приємні, уважні, усміхнені. Навіть тоді, коли ні разу не розуміють, як вирішити вашу проблему: наприклад, сказати, яким чином курсують автобуси з фестивалю до Львова і навпаки. Таки так, автобусів було мало, але на такій тусовці розраховувати на автобуси - те саме, що чекати з неба манни.

Наметове містечко. Їх було два, хочеш – платиш 50-70 гривень і живеш в лісі: прохолода, менші черги за всім, охорона… ляпота; не хочеш – вмощуєшся на території бозна-де (все зайнято) і покірно смажишся на сонці.


Зручності й незручності. Туалетів – достатньо, чистота в основному залежала від культури відвідувачів; польових душів – багато, але замало; пунктів підзарядки, а також із харчами та пійлом – достатньо, невеликі черги. Бонус: купатися в ставках на території заборонено, проте всі поплавали досхочу. Мінус – вода в цистерні з безкоштовною питною водою закінчилась зарано.

Патріотизм. Вишиванки, футболки, прапори, гімн, «Слава Україні – Героям слава!», «Слава нації – Смерть російській федерації»… Збирали кошти на підтримку батальйону «Азов» та 24 бригади. Іноземні артисти вигукували завчені трансліти «Слава Україні!», «Привіт!» та «Дякую!»


Виступи гостей. Кожен прихильник назве виступ свого кумира шикарним, але я б відмітив O.Torvald (вписалися буквально за кілька днів до виступу); Ляпіс Трубецкой (традиційно рвали публіку); Dakh Daughters (це щось надзвичайне!!!); Anti-Flag (дико сподобалося навіть не поціновувачам року). Про самі виступи можна писати довгі мемуари, але краще – відео, яке, проте, не передає й десятої частини живої атмосфери фестивалю. Тому найкраще – бути на фесті і відчувати все кожною клітиною.




А ще… Традиційно співали хіт «Путін х*йло», гімн із другим куплетом, досхочу фоткалися, класно проводили ночі в наметовому і просто класно переключалися з щоденної рутини на щось неймовірне. Кожен був собою, саме собою, не ховаючись, без масок, і всім було добре. Багато емоцій, багато нових знайомств, багато вражень… якими не хочеться сповна ділитись. Бо твої, бо ностальгія, бо все закінчилось і знову буде тільки через рік.



Що ж? Хвала засновнику фесту Якову Матвійчуку і чекаємо наступний «Захід», а хто вагався, чи поїхати – сміливо кусайте лікті, ви втратили багато))

Тартак


Скрябін - Коломийки




Воплі Відоплясова


Наостанок - декілька кадрів:


Фото - з соціальних мереж
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дмитро Показати IP 13 Серпня 2014 14:12
боже мій, що то коїться ? на сході люди гибнуть кожен день, а тут .... люди зовсім подуріли чи що?
Анонім до Дмитро Показати IP 13 Серпня 2014 14:27
Люди гинуть за метал.
до до Дмитро Показати IP 13 Серпня 2014 14:43
Нічого поганого в цьому немає навіть у ВВвійні люди відпочивали!
СКРАБ до Дмитро Показати IP 13 Серпня 2014 16:45
коментар було видалено
ех... Показати IP 13 Серпня 2014 15:06
як у воєнкоматі - то всі хворі слабі..а тут он як танцюють, гоцають, п'ють.....соромно...і за Жуковську....особливо
Міша Показати IP 13 Серпня 2014 15:12
Традиційно підтягнулись ханжи і зануди, які тільки стогнуть і ниють. Фест - бомба. ЖУрналістам мінус - намішали 13 і 14 рік у своєму опусі.
яся Показати IP 13 Серпня 2014 15:18
Пир во время чуми
ДО МІШИ Показати IP 13 Серпня 2014 16:05
це так нудно - сьогодні в Львівській області день трауру.....а ми не будемо танцювати....танцюй..недоумку
ага ага до ДО МІШИ Показати IP 13 Серпня 2014 16:16
єй ти співчуваючий, повісив чорну стрічечку на прапор, пішов у церкву, помянув? чи тільки мастак підсирати, майстер траурів на клавіатурі.
anr Показати IP 13 Серпня 2014 16:08
Шпротік не порадував фотками (.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus